Inget att anteckna

nee idag har varit en sådan dag då vi absolut inte gjort någonting.Plockade lite med tvätten i morse och tog hand om disken sedan tog min energi slut. Så har suttit framför tvn och datorn resten av dagen och gosat lille Mika också då förstås :). Varit en ängel hela dagen men så fort kvällen kommer så blir hon lite gnällig ¨men det är bara att hänga med i hennes noter. Räcker ju att hon tar fram ett litet leende så fylls man på med ny energi:)
Imorgon kanske man skulle bege sig till stan en runda och försöka hitta lite vinterkläder, inte alls lockande att tänka sig att det bara bli kallare och mörkare nu men är väl lika bra att förbereda sig. Man kanske samtidigt kan unna sig ett nytt plagg till på fredag var ju trots allt ett tag sedan man fick köpa något festfint.
nee nu ska jag återgå till min tvkväll är ju trots allt idol,hollywood fruar och sen roast på berns :) Växer garanterat fast i min soffa nu i höst med alla dessa tv program :)

//Saaaandraaaa

En riktig Svensson....

Ja det kan man verkligen kalla sig när man sitter hemma hos mor och far och väntar på att bingolotto uppsittarkväll ska börja, det är verkligen inte likt någon lördag som man hade förr. Det är då verkligen ett helt annat liv man lever, mysiga hemmakvällar är min nya hobby :).. Men älskar att vara med min lilla familj så inget mig emot! Johannes och jag skulle ju egentligen gått på bio i kväll och haft en liten stund för oss själva men blev inget av det. Mamma rollen kom väl fram i mig, blev lite orolig att Mika ännu en kväll skulle vara på skrikhumör, men nu är hon jätte snäll ängeln min! Får hoppas det håller i sig bara!..

Idag har man t.om. hunnit med en liten runda på Öland är någon slags skördefest där, som jag inte alls förstår vad det innebär men den delen av Öland jag såg var inklädd i en massor av pumpor. Var på ett litet vandrahem där kusin Amanda jobba och tog en fika var lite mysigt. Sedan åkte vi till Ölandsköpstad, där blev det lite nya kläder inköpta till den lille tösen! Man kan inte låta bli hur mkt man än försöker. Kommer nog bli svårare destu äldre hon blir finns ju så otroligt mycket söta kläder till små flickor :).. man kommer bli ruinerad :) Blir hon klädtokig som jag var när jag var liten så kommer nog jag och Mika får skicka ut pappa Johannes på långresor på sjön så han tjänar storkorvan :).. Haha..  Nehee nu ska jag mysa lite med familjen min!<3

//Saaandraaaa

P.S. Den ena bilden är ifrån när hon hade badat idag, så hann jag få en bild när hon skrattade till lite:) Hon är alltid pigg nu på morgonen så då har hon börjat le och skratta för fullt:)




såå hjärteskärande

Åhh nu har den lille stumpan hållt på att gnälla och skrika i flera timmar det gör så ont i en när man inte förstår vad det är hon vill. Hon har blivit så otroligt gnällig nu om kvällarna det är precis som att min mat tar slut om kvällarna hon vill lixsom äta 6-7 ggr på bara några timmar och då hinner jag ju inte fylla på brösten igen så då blir hon helt förstörd. Som tur väl hade jag pumpat ut lite under dagen så fick ge henne det och nu sover hon ( förhoppningsvis). Har köpt lite modermjölksersättning men tror inte jag vågar ge henne det utan att höra barnmorskarn först , dom vill ju alltid att man ska försöka med amningen så mycket som det går men är ju så svårt att höra och se sitt barn skrika på det viset.. fyy gör ont i hjärtat på mig!...

Flyttningen har iaf gått bra idag, dom hade flyttat så mkt i veckan så var inte så mycket man behövde göra lyfta lite möbler och det var inte allt för krävande. Blivit bjuden på lite kina mat nu av mor och far och det var inte allt för dumt ett bra avslut på denna dagen. 

Igår hjälpte man Helena lite också med det sista med flytten plus att man fick träffas och prata lite girltalk det är alltid skönt det hade man aldrig överlevt utan ! Ska bli så roligt nästa vecka när man ska ut och äta med jobbet, få träffa alla igen. Ibland behöver man nog ladda batterierna som mamma och att få träffa arbetskamraterna är nog ett väldigt bra sätt. Saknar pantertanterna:) <3

Hade tänkt lägga ut lite bilder men tror jag gör det i morgon istället ska nog bege mig till sängen snart med resten av min lille familj!.. <3 Godnatt Godnatt på er!...

//Saaandraaaa


1 månad och 7 dagar

Så länge har man varit mor till lilla Mika. För varje dag lär man sig att mer och mer förstå vad det är hon menar med alla sina ljud och sitt kroppsspråk hon har verkligen mycket konstigheter för sig:) Blev så glad i morse när hon satt där i sin babysitter och log en massa, då är hela dagen gjord! Då försvinner tröttheten som man fick känna på i natt, tror hon vaknade varannan timme och skulle greja en massa men känner mig ändå rätt pigg nu iaf. Nu ligger hon och sover igen så då få man passa på att ta igen sig lite. Denna dag blir det nog inte mycket gjort förutom de vardagliga sakerna. Skulle kanske träffa Helena en runda på eftermiddagen och det är ju alltid trevligt:)
Nu träffas man ju inte på jobbet heller så alltid roligt när man hinner ses en stund med vännerna sina.

I morgon bitti ska vi tidigt till Kalmar och hjälpa mamma och pappa att flytta så blir fullt upp hela dagen. Så bli att man stannar där och ha lite fredagsmys. Tycker det är så skönt att komma lite hemifrån, annars tycker jag dagarna blir likadana. Kan bara tänka mig hur det kommer bli sedan när Johannes åker igen. Har ju varit så skönt nu när vi har kunnat vara hemma tillsammans så pass länge. Nu har man ju alltid någon som ser till Mika när den andra gör något. Kommer nog känna mig väldigt ensam dom första dagarna men sedan lär jag mig nog leva med det också. Nu är det ju bara 2 veckor han är ute och det springer ju i väg väldigt fort. Nu tycker han nog själv det blir jobbigt att åka annars brukar han inte tycka det är något större bekymmer :).. Nu blir det nog lite pappakänslor:).. 

Nehee nu ska jag titta på filmerna som jag somnade i från igår så typiskt mig, dom som känner mig vet så väl att film är rena sömnmedlet för mig och nu när man har lite brist i sömnen så blir det ju ännu värre :) Verkligen jätte socialt gjort av mig på min Älsklings födelsedag:)..

///Saaandraaaa

Några kapitel senare...

Har precis suttit och sjungt några barnvisor för min lilla dotter Mika, och
puff så somnade hon. Det är så man ryser av lycka när man ser henne ligga i mina armar och bara försöka förställa sig att hon faktiskt är en del av mig & Johannes. Att bli mamma är verkligen det största som hänt mig, och att hon är så fin och välskapt gör mig så otroligt stolt! Vet att jag har hoppat över en månad nu i mitt liv, har ju faktiskt varit den mest händelserika månaden i mitt liv och ändå har jag varit så dålig på att skriva några rader här. Förlossning och allt annat får jag väl ta lite i sänder med tiden annars kommer jag skriva en hel bok här tror jag. Har tänkt att försöka anteckna så mycket som möjligt för destu mer tiden går så lär man glömma bort detaljer och det är ju sådant som är roligt att plocka fram sedan och minnas tillbaka till. Kan ju tänka mig att det kommer bara säga puff så är hon inte min lilla bebis längre utan kommer springa runt här hemma och prata för fulla muggar. Så försöker ta till vara varenda stund med min älskade Mika!!.. Just nu så är hon ju inte så mycket vaken, men tycker hon är med mer och mer. Annars är hon som alla andra bebisar bara sover äter och skiter :).. och bara är helt gosssigg:).. Hon är en väldigt glupsk liten sak så amningen funkar jätte bra hon har redan gått upp nästan 1 1/2 kg sen hon föddes och vuxit 4 cm Ett streck rakt upp i kurvan. Det är så skönt att allt funkar som det ska, så än så länge har jag maten bärandes med mig hela tiden och det är ju väldigt bekvämt faktiskt ändå om man blir väldigt låst. Får ju tänka på att hon än så länge inte är så dyr i drift:)..
Snart är det dags för barndop också 29/11 blir det av. Har gjort egna inbjudningskort på internet på någon sida jag hittade som jag tänkte jag skulle beställa. Har ju allt förställt mig i mitt huvud med vita dukar och rosa rosor och massa rosetter :) Nu tänker mina vänner garanterat att jag ha spårat ur !! =) vet så väl att jag sa att min flicka aldrig skulle få ha ett rosa plagg på sig och att det inte alls skulle vara flickigt, jag skulle inte vara som "alla andra" det gick inget vidare! Mika har en massa rosa plagg och kan bara föreställa mig hur hennes rum kommer ser ut hahah :) Konstigt vad man kan ändra sig! Hon lär väl bli som mig sen, bara för min mamma alltid klädde mig i rosa när jag var liten så ville jag inte ha ett ända rosa plagg sen när ja kunde bestämma själv :) tillbaka till barndopet, Min moster får äran att vara gudmor hon har alltid ställt upp för mig under alla år så känns inte mer än rätt att hon ska vara det. Gudfar är det tänkt att Johannes ena bror Christoffer ska bli,egentligen är inte Johannes mycket för det här med dop eftersom han själv inte är döpt Osv. men tycker det betyder väldigt mkt för mig iaf detta med att alla i släkten och vänner samlas och "välkomna" Mika eller vad man ska säga så jag fick ännu en gång min vilja igenom =).

Mammaledig är det väldigt skönt att vara vem tycker inte om att gå hemma och sedan får betalt för det, och ta hand om MIka är ju än så länge inga svårigheter. Man har ju inte längre några hela nätter men när hon vaknar på natten så räcker det för det mesta att amma henne så somnar hon om igen(med vissa avikelse :) ).

Idag fyller Johannes år så snäll som jag är så var jag ute med lille Rocky tidigt i morse och sedan gjorde jag iordning lite frukost på sängen så vi kunde ligga länge i sängen idag och bara mysa. Ikväll blir det väl att äta lite gott och titta lite på film. Tänkte att vi på lördag skulle gå på " flickan som lekte med elden" så det blir första gången vi lämnar Mika för en liten stund. Får se hur det går :)

Har försökt pyssla lite med min bloggsida men det är inte det enklaste ta sådan tid att förstå hur man ska göra hade ju velat ha lite bilder på Mika, så om det är någon som vill hjälpa mig med det så säg gärna till =) Nehe nu ska jag ta hand om min hickande dotter sååå arg kan man bli för lite hicka :)...

//Saaaandraaaaa











RSS 2.0