Kreativ






Dessa väggtexter beställde jag i går, den 1a är tänkt att jag ska ha ovanför fotot på mig Mika och Johannes som jag ha förstorat upp och köpt en fin ram till. Tror det ska få plats i vardagsrummet, kan nog bli riktigt bra:).. Den 2a ska jag ha i hallen ovanför en lykta som jag inhandlade på Ikea, blir nog bra det också få jag hoppas!.. Funderade ifall jag skulle beställa Hund och Katt och placera ovanför deras matskålar hade nog varit lite häftigt, får väl suga på den karamellen ett tag till :D.. Sitter även och fundera på ifall jag ska inhandla mig en digitalkamera behöver ju inte var något överdrivet dyrt bara så jag kan ta lite bilder, är ju nu man behöver det! Hade velat ta kort på Mikas små grimaser hon har börjat med, hon rynkar ihop hela ansiktet och gnäller samtidigt men upptäckte att det var lite vasst i munnen så tror det börjar komma upp en liten tand så kan ju mkt möjligt bero på det. Hon är väldigt gnällig nu för tiden också så är nog något som stör henne, om man tar något från henne som hon håller i som börjar hon storskrika, precis som det vore världens undergång:) Tror den lilla flickan har börjat få en liten vilja! likadant när man ska byta på henne hon blir totalt vansinne när hon inte får lägga sig på magen så varje ombyte är en kamp:D Trodde det skulle hjälpa med mobilen hon fick av farmor och farfar i julklapp men det verka inte vara ett dugg intressant!

Idag är det dags för babysim igen ska bli så mysigt. Så ska snart ge mig av från mamma och pappa lär väl ta en stund att köra i detta vädret. Sen efter det ska man hem till Sara och Gustav på middag och lite tv-tittande anta ja:).. Så det blir garanterat en trevlig fredag!

 


Super Enkelt

Gjorde bebis kräm häromdagen, jätte enkelt och jätte bra att ha som mellanmål.

3 dl vatten
2 msk potatismjöl
2dl hallon,blåbär eller jordgubbar

Koka vattnet och potatismjölet tillsammans så det blir Krämaktig konsistens sedan mosar man
hallonen och lägger i! KLART! Mika tyckte det var jätte gott:D

             


Uppehåll...

Ja detta är första gången jag starta datorn på flera dagar, har verkligen inte tagit mig tid till det eller haft tid. Så fort man har satt sig i soffan så har det antingen varit något bra på tv eller har man helt enkelt inte orkat. Men nu har min andra hälft gett sig av på havet igen så nu har jag en massa tid igen.. Trodde knappt jag skulle komma i väg med bilen i morse när jag skulle lämna Johannes till bussen, var verkligen tur att vi åkte till Kalmar i går, för annars hade man väl varit insnöad nu!.. Fick iallafall en trevlig dag i går bara jag och Johannes, åkte och lämnade Mika hemma hos mamma först sen åkte vi in en liten runda till stan sen till modehuset och det bästa till sist IKEA så igår blev det en del pengar förbrukade men blev en massa trevliga saker. Har ju målat om i badrummet hemma väggarna var ju helt gula med en blå rand ovanför toaletten så tyckte det var dags, så blev ju självklart lite nya handdukar och mattor så blir nog mycket fint:) Köpte också massa ramar nu så det ska hem och greja med, så man får upp lite fina bilder på Mika :D

Detta fina blev det till vardagsrummet Plus lite gröna ljus och självklart en grön filt , tror jag köper filtar varenda gång jag är på Ikea, så har nog snart en av varje färg!.. Nemen detta tror jag blir fint till våren lite ljusare färger.

Denna färgen fick det bli i badrummet med matchande handdukar och ljus osv. Jag tror man kan shoppa halvt ihjäl sig på Ikea blir alltid mer än den listan man har skrivit. Blev ju lite grejer till Mika också hittade en badrock som blir bra att ha till babysimmet kanske är lite stor hon försvinner nästan i den men då blir hon inte kall iaf:)..När vi var på Modehuset hittade jag äntligen en overall också som passade jätte bra, tycker det är så svårt tycker vissa har varit för klumpiga eller fel färg eller bara konstigt material! Ska det vara såhär mycket snö hela tiden så lär hon väl få ha overall ett bra tag till. Ska bli skönt sen när värmen börjar komma så man slipper dra på henne massa lager med kläder. Blir ju väldigt omständigt så fort man bara ska gå ut en runda.


Jahaa vad har man gjort dessa dagar jag inte ha skrivit egentligen, I lördags var vi ju hemma hos Fridha och åt kina mat och sen gick vi bowlade, hade ju ingen bowling tur kan man ju inte påstå men var mycket trevligt iaf. Efter det var vi en stund på Olearys och satt och tjattrade om allt mellan himmel och jord. Tycker så mkt om att umgås med mina tjejer det ger en verkligen energi i vardagen. Tur att vi alla är likadana med samma sjuka humor det underlättar :).. I söndags blev det bara en vilodag och sen i veckan började Johannes riva ut i badrummet så har verkligen varit upp och nedvänt hemma. Det blev iaf ett fint resultat, man märker verkligen att Johannes tycker det är så roligt att ändra lite hemma han lägger verkligen ner sin själ i det han gör, så vet att det alltid blir ett bra slut resultat. Har en fundering att kanske måla om i sovrummet nästa gång han kommer hem. Lite i taget så får man sig nog ett riktigt fint hem:).. Tänkte jag skulle beställa mig lite väggtexter nu till vardagsrummet och köket har inte riktigt bestämt vad än men det är väl sådant som märks.


Dagarna går...

Här sitter jag och det är redan fredag kan inte förstå vart dagarna tar vägen, när Johannes är hemma är det precis som dagarna bara passera utan att jag hinner tänka på vad det är för dag över huvudtaget. Det är ju så det ska vara när han inte är hemma, men nej då går det så fruktansvärt sakta och man vet inte riktigt vad man ska fylla dagarna med. Jag fyller egentligen inte dagarna speciellt heller när Johannes är hemma men det bara få fort av någon av anledning när han är här kanske för att man har någon att prata med :).. Fast nu har jag faktiskt gjort lite saker, i Torsdags var jag Äntligen hemma hos Sara och såg hur hon hade fått det i sina nya lägenhet. Så det blev fika med en liten Semla, så nu´har jag redan hunnit stoppa i mig 2 semlor detta året, och jag förmodar att antalet kommer öka succesivt :).. Idag har vi varit och vägt den lilla bönan och hon väger nu 7590 g och är 67 cm lång jössses var hon växer, fast jag tyckte hon gick upp fortare när jag ammade henne men de ökar nog mkt fortare i början hon följer iaf kurvorna jätte bra så det är ju ingenting att oroa sig för. Efter det åkte vi hem en runda och plockade lite och gjorde lite mat, har gjort lite egen barnmat men jag kan ju säga att torsken var ju ingen höjdare enligt Mika dessa grimaser hon gav mig hade man kunnat betala för :D.. Så fisk får nog vänta ett tag till får testa med kycklig och kött någon dag istället. Så idag fick det bli lite hemmagjord grönsakspure idag istället och det var mkt mer populärt:D.. Fast tror det är efterrätten hon suktar efter varenda gång för då sitter hon med öppen mun och bara vrålar för att hon ska få mer och mer:D såååå underbar är hon!

Idag var det premiär på babysimmet också, var verkligen såå mysigt!! Mika verkada tycka det var väldigt underhållande, vi sjöng lite sånger,bubblade och testade lite olika grepp att hålla dom i vattnet. Ja det blir nog väldigt roligt att göra det nu varje fredag, en trevlig underhållning innan fredagsmyset:).. I morgon blir det en dejt med alla tjejerna också ska i väg och bowla och äta lite gott ska bli väldigt trevligt! Var länge sen vi umgicks bara vi tjejer, så det blir nog en underhållande kväll i morgon också!Så i morgon bli Mika hemma hos pappa, varenda gång blir man lika orolig måste nog ta och släppa lite på mina kontrollbehov vet ju att han fixar det men man blir alltid lite oroligt, det blir ju lixsom inte på "mitt vis". Jag måste nog lära mig förstå att han inte kan göra det precis som jag vill utan att han har sitt egna lilla vis att sköta Mika och det funkar nog precis lika bra:)... USch vad fjantig man är ibland!!

Ingen Kamera och ingen skiva funnen!!! åhhhh så drygt!!


Godmorgon Godmorgon

Har varit vaken en timme och redan hunnit släppa ut hunden, plocka ut diskmaskinen, vikt en tvätt satt igång en tvätt, matat mika, bytt på mika och fått henne att somna igen, plus tömnt kattlåda och slängt sopor :D tror det handla om de kvinnliga generna :) för karlen min han ligger fortfarande och sover :).. Frukost har jag däremot inte hunnit stoppa i mig så det får jag ta tag i efter detta.. Trodde inte jag skulle komma upp ur sängen i morse tror klockan var 01.20 sista gången jag tittade, Lilla Mika var lite envis om man säger så, lr egentligen var det väl inte hennes fel hon var bara pigg helt enkelt.. Vi åkte ju ifrån Helena och Staffan typ vid 22 och då hade hon ju precis fått sista målet, hade varit i full gång hela kvällen fast på jätte gott humör så hon slocknade ju på 2 röda när vi satte henne i bilen. Jag hade en liten tanke om att lyckas få över henne i sängen utan att hon skulle somna med det sprack rätt fort, helt plöstligt hade hon klarvakna ögon:).. Fast jag la henne i sängen i försök om att hon skulle kanske fortfarande vara lite trött men ickeee hon låg och vände sig till mage om och om igen och bara låg och skrattade så vi fick gå ner igen och sättta på en film tills hon blev trött igen:D Så här satt vi mitt i natten och kollade på film med Mika pigg som en lärka :).. Men jag överlevde den natten också hon somnade iaf till slut efter lite mys och mat :)...

Idag tänkte jag att jag skulle göra lite egen barnmat faktiskt ska själva ha fiskgratäng med potatis så tänkte jag kunde ta väck lite torsk och göra lite Mika. Så det är upp till bevis nu om hon gillar sin Mammas mat :D Annars har hon många år framför sig att lida :D Hittade precis en sida med fullt av barnrecept, på krämer,bebisglass och en massa olika recept hmmm Intressant :D.. Ska jag nog ta och skriva av lite så blir det exprimentering (tror inte det stavas så) här hemma!

Ikväll tänkte jag och Johannes har lite filmkväll, tänkte vi skulle köra in till stan sen och hyra en massa filmer :) antar att det kanske smygs ner en liten godispåse också, inte i mina fickor då alltså:).. Har en stor godisgris här hemma, men vi nämner inga namn:).. Nu höll jag på att glömma, Det är ju faktiskt Mikas 5 månadsdag idag! 5 månader sen hon bestämde sig för att hon skulle komma ut :).. Ja dagarna bara går snart springer hon väl runt här hemma för fulla muggar! Gått så fort ju från att hon bara låg som en liten pinne till att hon rör varenda liten del hon har och vänder sig åt alla möjliga håll! Ska bli väldigt intressant och se vad hon väger på fredag är ju nästan 1 1/2 månad sen så lär nog vara några siffror till på den där vågen!
Nee nu tror jag att jag anar några fotsteg på övervåningen så nu blir det frukost för min del:)..
Ha en bra dag!!//Saaandraaaa

Vankas Semlor

IDag har varit en sådan "vanlig dag" alltså tagit hand om allt som handlar om vardagsgöra, städ och tvätt osv. Kan ändå vara rätt avkopplande ibland är iaf oehört skönt när det är färdigt och man inte längre ser några Rocky tussar i alla hörn. Känns som man städar och plockar hela tiden men blir väl så när man har en massa djur plus en liten Mika som byter kläder x-antal ggr per dag:) Hon dräglar och spyr om vartannat blir skönt sen när hon börja äta mer och mer vanlig mat så det uppehör med detta kräkande. Rockys tussar och katternas alla hårbollar går väl inte göra så mkt åt så det blir nog att fortsätta städa såhär ofta. Hatar att har det smutsigt och rörigt omkring mig är nästan så man får lite ångest ibland när man inte hinner plocka undan men man får lära sig att vissa saker hinns helt enkelt i med när man har en liten snäcka. Man får helt enkelt prioritera bort vissa grejar.
Det är ju trots allt Mika som måste komma i första hand och det är ju det man vill göra mest, mysa med sin lille Tös!

Snart ska vi bege oss hem till Helena och Staffan och kolla på handbollen, alltid trevligt att umgås lite. Man hinns ju inte träffas för ofta. Så blir lite varma mackor, har faktiskt varit så duktig så jag ha redan förberett vårat pålägg blir en liten skinkröra med Creme Fraiche,purjolök,skinka,paprika och lite svart pepper sen in i ugnen bliir fruktansvärt gott!:D Sedan så vankas det visst Semlor också som Sötlöken Helena har gjort så det blir en riktig Gotti Kväll:D Plus trevligt sällskap! Skönt att komma lite hemifrån också! Säger jag som har längtat efter mitt hem i veckor, men nu har jag gått här hemma i flera dagar så nu kan man behöva en borta kväll:) 

Har fortfarande ingen kamera så kan inte lägga in några bilder, stör mig så på det! Missar ju massa roliga stunder på Mika att ta kort på men får väl ta med mobilen så länge så får jag försöka leta fram den där skivan någon dag snart!

Tänker på dig Rumpan ♥ ( Sofie ) du vet var jag finns!! Konstigt att man kan behandla en människa så fruktansvärt illa och ändå inte få något större straff, konstigt samhälle vi lever i!!! Man kan inte bli annat än förbannad!!

Sugen? :D


Rastlös

Mika är inte alls på gott humör idag hon bråkar med sin mamma för fullt, vet inte om det är någon liten tand på gång kanske, hon är över trött men vägra verkligen sova. Hon var vaken 4 timmar nu på morgonen och det brukar hon aldrig vara, men nu har hon sovit en timme iaf. Känner mig lite rastlös idag man har ju suttit hemma hela helgen så känner att jag har lite spring i benen, komma hemifrån hade nog varit skönt för en liten stund. Får se vad Johannes kommer på för något att göra men just nu verka han bara vara inne i något program så där får man inte mycket ifrån!.. Försökte precis nämna en fika hemma hos Sara men han ska fundera och det vet man ju hur det blir med det :D Har en lång väntan framför mig!! :D


Hick Hick

nu sitter den lille här i knät och hickar för fulla muggar, efter har fått pure + efterrätt menyn fick bestå av lite biffstroganoff och persika\päron pure Mkt mumsigt enligt Mika :) Har inte tagit tag i att göra egen barnmat än så länge men burkmat funkar bra och hon tycker mkt om det så ingen stress här inte. Har kollat runt lite på lite forum för att kolla hur andras Matschema ser ut för de som är runt 5 månader. Så svårt att veta ifall man gå för fort fram eller för sakta men det skiljer ju jätte mkt men kan ju alltid få lite råd och tips och det är ju ingen brådska att ta bort flaskan ifrån henne än, lite svårt att veta det här med vätska bara destu mer man tappar avmed ersättningen. Hon dricker ju vatten men inte i några större mängder men deras mat ska visst bestå av mer vätska än vad våran gör så de ska egentligen inte behöva så jätte mkt vatten så behöver nog inte oroa mig för det. Ja ni mammor där ute förstår väl minsta lilla så blir man hyper :)...

Idag vandrar vi omkring i våra raggisar här hemma och bara ta det lugnt ( som alltid ), ska göra lite söndagsmiddag sen bestående av potatis, kyckling och hemmalagad sås mmmmm Det är såå gott med husmanskost!.. I morse fick man nybakat bröd till frukost, som Johannes stod och gjorde i går kväll så duktig så:) Idag har han plockat med tvätt och grejat här hemma för fullt tror jag ha fått en riktig liten hemmafru:).. Hade ju tagit kort på brödet men nu hittar jag inte skivan till mobilen, blir så arg vet ju att jag la den i vardagsrummet men nu är den helt försvunnen. Så tråkigt för man vill ju ta en massa bilder just nu. Blir väl att man få gå och köpa sig en billig digitalkamera istället när allt bara ska gå sönder och krångla.

Har flyttat över Mika till hoppgungan så nu står hon där och hoppa med ett stort leende på läpparna :) Herregud så söt hon e! Tycker hon nu annars i dagarna ha varit lite grinig och bara velat vara uppe i famnen men kan ju bero på att hon är förkyld då brukar det bli lite gnälligt men det är väl helt förståeligt.

Johannes Bröd :)

50 g jäst
1,5 msk salt
7,5 dl ljummet vatten
2 liter mjöl ( 1 liter vetemjöl och 1 liter rågsikt )

Ska jäsas 1,5 till 2 h sedan bakas ut till 2 limpor och sedan jäsas 45 min under bakduk.Först 225 grader i 10 min sedan 175 grader i 50 min efter det ska det penslas med kokhett vatten och sedan i avstängd ugn i 15 min. Mycket saftigt och gott! Lycka till!
///Saaandraaaa


Hem Ljuva Hem

Gud så skönt att vara hemma igen och tillsammans med Hela min familj det kan verkligen inte bli bättre. Nu kan man börja se ljust på saker och ting igen. Tyckte t.om. att det var skönt att få städa här hemma och hur ofta brukar man njuta av det. Så både igår och idag har jag bara plockat en massa. Har försökt få lite ordning på Mikas rum, satt upp lite tavlor och lite väggdekorationer så roligt att pyssla. Ska inskaffa Mika en sänghimmel också så slipper man vara orolig att katterna ska hoppa ner i hennes säng på natten plus att det är lite mysstatus:D.. Mitt liv består bara av en massa mys just nu, så skönt med en massa hemkvällar med god mat. Ikväll blir det samma sak, blir att laga till lite tacos som är vår vanliga helg meny :).. Får väl försöka väcka min familj först för nu sitter den store bredvid mig och sover plus den lille ligger i sängen och sover Sötnosarna är helt slut:)...

Upptäckte idag att vi hade inneboende på vår altan Herr och Fru mus hade flyttat in i ett stort "plastskynke" vi hade liggande där. Dom hade byggt bo där med massa löv och grejer plus stulit fågel mat så det var fullt med frön överallt:) haha..Jag tyckte dom kunde fått bo kvar med Johannes och Rocky jagade iväg dom :).. Så nu får dom små stackarna bo under altanen istället :).. Ja så är det när man bor på landet man kan få besök av det mesta :)..

huuu börjar bli lite nervös när jag tänker på framtiden vet inte riktigt hur jag ska göra med mamma ledigheten till sommaren eller när jag ska börja jobba eller om Johannes ska vara hemma några månader i sommar, det är så komplicerat. Jag vill ju samtidigt spara lite dagar, det är ju roligt att ha när hon blir äldre också. Kunna vara hemma lite mer på sommaren o.sv. Vill ju iaf få ihop det så att jag och Johannes kan vara hemma ett par veckor tillsammans under sommaren så man kan hitta på lite roliga saker. Det är ju frågan vart man får dagisplats m.m också och då måste hon ju ha fyllt 1 år, kanske lite tidigt att tänka på men tiden går så fruktansvärt snabbt har ju redan varit hemma över 6 månader och dagarna fortsätter ju att rulla på. Ja man få ta sig en funderar!

Nu är babysimmet betalat så nu börja det den 22 jan. ska bli väldigt roligt :). Det tråkiga är att man få åka ända till Rödeby men det får det vara värt. Kan vara trevligt att ha en liten sysselsättning för det har man inte för många av. Om inte soffsittandet och tvtittandet räknas som en sysselsättnig :).. Skönt är det iaf:)

Får lägga ut lite bilder på Mikas lilla rum sen när jag kopplat in mobilen till datorn måste ju först installera programmet m.m och det hade jag ingen ork till idag!

Ha En Trevlig Lördag! ///Saaandraaaa


Jag får liksom ingen ordning......

Just nu sitter jag och lyssna på en massa Lars winnerbäck, så skönt när Mika har tagit sin förmiddags lur och bara sätta sig ner en liten stund för sig själv och lyssna på en massa musik. Det finns nog inget annat som får mig att varva ner så mkt som det och helst med Winnerbäck, tror inte det finns en ända låt som jag inte tycker om. Alla gamla låt har verkligen så mycket minnen med sig både glada och andra lite tråkigare. Konstigt att vissa saker kan gnaga fast sig så hårt efter så lång tid, att känslor man kände just dom dagarna kan komma fram bara man lyssna på vissa speciella låtar.Tankspridd :) Undrar när jag får gå på en konsert med honom? Varje gång man har haft möjligheten så har det alltid kommit annat i mellan. Får se om man kanske får en chans till det i år!
Ikväll ska jag faktiskt gå ut och ta en öl med Anita, jag tycker faktiskt själv att jag är värd det. Ska bli riktigt roligt så då blir det väl en massa gamla minnen där också :).. Vet iaf att jag får trevligt, det får man alltid i Anitas Sällskap:D... Nee nu ska jag fortsätta lyssna på lite musik innan snäckan vaknar och vill ha lite mat :)

Ha En Bra Dag ///Saaandraaaa


Telefonsamtal

Blev utlåst, vattenpump gick sönder,fick strunta i våran resa, G-mormor på sjukhus och jag och Mika är genomförkylda ja man kan egentligen undra hur mkt som kan hända på 2 veckor när man självklart är själv! Känner att jag bara skriver negativt nu för tiden men just nu är jag nog nere i en liten svacka ser än så länge inget ljus i tunneln förutom att Johannes faktiskt kommer hem på torsdag, åhh vvad jag ska krama honom hela helgen jag ska hänga honom i benet nu i 2 veckor, han kommer få bryta bort mig sen när han ska åka igen :).. Nemen det ska bli något oförklarligt skönt!! 

Blev så lycklig innan när mobilen ringde såg att det var ett nummer som började på 0034, förstod med en gång att det var min Fia. Blev så lycklig av att höra hennes röst hon har verkligen en förmoga att göra mig på gott humör man står där och ler under hela telefonsamtalet :D Saknar henne så mkt, hade verkligen behövt henne nu men är ändå så glad för att hon har hittat något som hon verkligen trivs med och tycker är roligt. Det är ju verkligen en livserfarenhet hon får. Sedan när hon är klar med det så kommer hon ju hem till mig igen :D Har ju varit ifrån henne nu i 4 månader tror jag det är, har aldrig hänt under alla dessa år vi känt varandra. Men vi har ju många år framöver att ta vara med varandra! ♥

Ja min dag är nog inget att skriva här om för då hade inlägget blivit helt tomt :), har bara varit en mamma och Mika dag alltså bara en massa mys och tv-tittande. Vill ju helst inte ta ut henne för mkt när hon är så förkyld annars hade man kanske kunnat besöka Mikas Gudmor lite men det fick vänta.
Ska återgå till tvn, idag väntar fortsättning av Paradise Hotel man är ju totalt fast i denna Meningslösa serier :) tror jag låg uppe till 2 i natt och tittade på avsnitten jag missat så nu är man med igen :)..



GodKVäll Gott Folk //Saaandraaaa


Lite bilder!

Tänkte bara lägga in lite bilder...

    

        



P.S Mika har verkligen upptäckt sina små fötter :) Det är inte Mikas spiderman täcke :)


Natti Natti

Har precis fått mitt lilla frö att somna efter har blivit dragen och nypt i hela ansiktet i ca en halvtimme:) Hon har verkligen börjat undersöka precis allting som hon kommer åt. Det är verkligen intressant och se hur mkt som händer bara under ett par veckor. Johannes brukar alltid märka någon skillnad när han kommer hem sen händer det alltid något under tiden han är hemma, väldigt fantastiskt att se. Fast är väl mest jag som blir så över glad för bara små små skillnader jag ser medans Johannes kanske inte tycker det är särskilt märkvärdigt :D.. Men det är väl så det är att vara mamma man är väl väldigt iaktagen med de små framstegen som sker. Likadant som när det är något som inte riktigt är som det brukar vara, då blir man helt uppspelt och får för sig en massa saker. Det är som t.ex. det här med babybajs jag hade då aldrig kunnat föreställa mig att babybajs är en hel "Värld" :) Ja man kan nästan tror det ibland färg dit konsistens dit lukt dit, Jaa typ strävan efter det perfekta babybajset :) haha nee skäämt och sido men det är mycket man inte visste om mamma livet. Kan inte förklara med ord vilken fantastik känsla det är att få vara mamma, jag älskar verkligen att få ge Mika en massa trygghet och kärlek. Får så mycket tillbaka, vet så väl när hon vaknar i morgon så det första hon gör när hon öppnat de små klarblåa ögonen är att ge mig ett enormt leende. Jag har börjat inbilla mig att hon blir så glad för att hon ser att hon är fortfarande är kvar hos sin familj som älskar henne, så måste det vara :D Det lilla leendet fyller iaf min dag med lycka och en massa energi. Det räddar alla tuffa dagar!!

Har faktiskt fått lite bakat nu i dagarna, gjorde en jätte god äppelkaka igår och pizzabullar idag så har gjort lite annat än att bara legat på soffan. Roligt att fylla dagarna med något. Ska bli så skönt att komma hem till sitt eget på torsdag längtar hem något fruktansvärt. Kommer väl inte vilja se mina föräldrar sen efter detta :).. Bli skönt att få hem min Johannes igen, blir så glad första natten när man ser någon ligga där bredvid mig. avundsjuk på alla som inte behöver ha det på det här sättet, utan hela tiden kan vara 2 st om allt som sker och händer i livet. Man kan ju fråga sig varför just jag blev kär i en Sjöman?.. :D


Fick faktiskt mina foton i fredags så blir att hem och klippa och klistra! Det är några bilder som jag ska beställa i svart vitt också tänkte jag skulle försöka fixa det i morgon så kan jag inhandla lite ramar.
Nu tänkte jag att jag skulle ta mig en liten titt på gossip girl efter ha tittat på Paradise Hotel innan, dessa serier :)
och nu när man började titta på Johan Falk igår också, vill man ju se allihop på en gång. Var ju riktigt bra!! Får se om man orka vänta tills nästa söndag :)..

Godnatt Godnatt Folket!! ////Saaandraaaa




puhhh...

Godmorgon gott folk, fast själv har man inte haft någon godnatt. Hade så rätt i mina misstankar om att min lille Mika var på väg att bli sjuk uppepå allting annat. Nu är hon genom förkyld, hon blir ju så fruktansvärt orolig när hon bli sjuk nätterna blir hemska. Igår kväll somnade hon klockan 22 men efter 1 timme så vaknade hon igen och hade bestämt sig för att inte somna om. Tror klockan var 1 när hon somnade, men efter en halvtimme vaknade hon igen så då var det bara att ta upp henne till mig, när man börjar känna tröttheten krypa på så gör man verkligen allt för att försöka få dom små liven att sova. Visst hon somnade efter en stund men sen har hon bytt ställning x antal ggr i natt. Vet inte hur många ggr jag har fått flytta henne. Sängen vi ligger i är ju max en 90 säng så man har ju inte särskilt stor yta att bre ut sig på. Ibland kan man tro att det är en kickboxare man ligger bredvid mig, hon har verkligen kraftiga sparkar :).. Jaa jösses få hoppas denna förkylning snabbt, kan förstå hur jobbigt det är för dom små liven när dom ska försöka andas med dom där små näsorna när dom är så genomtäppta. Usch tycker så synd om henne! Johannes är ju också förkyld, så blir trevligt att ligga i mellan dom två och bli ihoptryckt från två håll :) jaa jag vet ju vad hon har ärvt det ifrån iaf:) inte någon av dom kan ligga still 2 sec när dom sover. Ibland när man ligger och sover gott kan man få en arm rätt över huvudet Kärlek säger jag bara :D.....

Jahaaa jag undrar vad denna söndagen har att bjuda på, tror det blir en söndag som alla andra söndagar. Alltså bara lugn och stilla. Vet inte om det är jag som har så dålig fantasi eller är det andra som är överambitiösa. :D Fast vissa dagar känner man för att göra en massa saker på en och samma gång medans andra vill man knappt lyfta rumpan ifrån soffan. Känner att jag har blivit fast vid den här 4-kantiga apparaten, börjar mer och mer serier hela tiden, och jag är världens största dokusåpa nörd:D Det styr mitt liv en del:D På vintern är det alltid en massa trevligheter! 

Undrar om man skulle baka lite?? Nu börjar jag bli lite rastlös känner jag :D Något vettigt borde jag ju kunna komma på att göra. Hade jag haft en massa pengar just nu hade jag inte alls haft svårt att komma på saker att göra Ikea t.ex. :D . Januari är allitd tuff när det gäller på den ekonomiska fronten och det gör det ju inte lättare när saker och ting fryser sönder! tröttsamt!!
Nehee nu får man ta tag i detta! ♥

Ha det bra ///Saaandraaaa



Tacksamhet

Har funderat lite på vad man ska skriva här för att det ska bli intressant för mig själv och andra att läsa, kan tänka mig att det inte är särskilt roligt att höra om min vattenpump t.ex. :) fast jag tycker inte det är särskilt intressant att läsa om Blondinbellas "dagens outfit" heller! Fast man är väl olika, tur det kanske! Tycker allt det är roligare att läsa om "vanliga" människors livssituationer. Måste ju säga att jag lär mig betydligt mer av det än att veta vilken väska som passa till den nya klänningen som sedan måste matcha till ögonskuggan som sedan måste glänsa extra med dom nya skorna osv. Är faktiskt väldigt glad att jag inte ha ett behov av detta, utan att jag kan vara glad och tacksam över det jag har istället. Det är väl klart att jag också älskar att shoppa jag är ju förgudsskull tjej :) men det är inte det som kretsar i mitt liv. Det som ger mig glädje är verkligen att jag ha skattats med världens finaste familj. När vi sitter där allihopa en fredagskväll och ha lite mys med god mat och bara myser ner i soffan och ser vår lilla dotter ligga där och sprattla så fylls man av en otrolig lycka som inte kan bytas ut mot några nya skor :)..

Nu har iallafall mina problem löst sig,tur att man har sådana underbara människor runt omkring sig. Blir förmodligen fixat i morgon så då har man rinnande vatten igen som de flesta människor :P.  Sen kommer min andra hälft hem på torsdag så nu rullar nog allt på som vanligt igen. Väldigt skönt måste jag säga. Har ju anmält Mika till babysim nu i januari så då hinner Johannes följa med på det första gången innan han åker igen. Få bara hoppas hon inte bli sjuk nu tycker hon har börjat hosta och snuva så vet inte om det är något på gång. Blir att inhandla nya badbyxor dom är mini små dom jag köpte för 2 månader sen men kanske inte så konstigt hon växer ju i massor. Det är såå mysigt men dom tjocka små låren hon fått, man vill bara klämma på dom :D Idag åt hon faktiskt upp en hel burk med Potatis och palsternackspure, hon verkligen älskade det! Hon satt med öppen mun hela tiden :D Har provat lite sorter nu ett tag och inte som jag har märkt iaf så har hon inte reagerat på något. Sen när man kommer hem igen och allt blir som vanligt får man väl försöka göra lite egen barnmat är ju så roligt att exprimentera lite. Tänkte jag skulle försöka få henne att lite risgrynsgröt på kvällen kanske med lite blåbärspure mättar nog lite bättre. Herregud vad jag tänker mkt :D

Idag  handlade jag en babygunga till den lille snäckan, hade inte handlat något för doppengarna än så tyckte jag fick ta mig i kragen och investera något roligt och det var ett lyckat köp. Hon tyckte det var väldigt intressant :D Få sätta in lite bilder sen. Hittade en pyjamas,body och lite strumpor på rean också sådana saker går ju som smör!

Jahaa tror inte det händer så mkt denna lördags kväll faktiskt blir nog fast i soffan här ska hämta bror min sen i Nybro, man får väl ställa upp så många ggr som han har kört mig. Nu får jag ta tag i min lille kräkis här :D♥
Ha det bra!! ///Saaandraaaa




Ett mörkt Moln!

Jag vet inte vad jag gör för fel ? Varför ska jag drabbas med sådan fruktansvärd otur? Aldrig får man känna att livet leker och allt bara rinner på som det ska göra. Utan istället ska man behöva utstå med olika händelser av olika allvarlighetsgrader konstant hela tiden. På något vis ska det också alltid hända när Johannes är i väg så man har inte honom att lägga huvudet på och bara känna att det finns en till där som har det likadant.Nej istället ska man behöva stå på sina 2 ben och bara hålla skenet uppe och känna att detta löser sig också. Man har ju inte bara sig själv att tänka på nu längre utan jag ska ju ta hand om Mika också så hon känner en trygghet! Dom små liven känner ju så fort när mamma är ledsen eller arg och irriterad,främst på tålamodet som brister betydligt lättare. Trodde verkligen att vi skulle få åka i väg på en resa i April med mina vänner och min älskade familj, allt var klart skulle bara boka också men det sprack när den SATANS vattenpumpen går sönder. Självklart så gick den inte och laga utan man måste köpa en helt ny och självklart " all lag om jävlighet" så hade vi ju den dyraste pumpen. Vet att man ibland måste räkna med sådana saker när man bor i hus men varför just nu när man precis har fått en 3 person i familjen, då är det mkt pengar man bara se försvinna som egentligen kunde behövts till så mkt annat. Hade ju verkligen behövt denna resan nu för att få koppla av lite och börja om på ny kula men nej det blir bara att drömma nu igen!.. När ska detta vända egentligen??.. Hur mkt kan egentligen hända under 2 veckors tid funderar snart på att låsa in mig någonstans i 2 veckors tid nästa gång Johannes åker i väg bara för att försöka undvika alla dessa tråkigheter!!.. Neeee nog om detta orka inte tänka mer på detta!!

Häromdagen tog jag faktikt tag i lite framkallning av foto, samlade ihop från när hon var pytte liten och från dopet m.m är betydligt roligare att ha det som vanliga hederliga kort :).. Tänkte jag skulle sätta in det i ramar, album och i alla Mikas olika böcker. Nu när man är heltidsboende hemma hos mor och far så har man ju lite tid för sådant som man aldrig ta tag i när man är hemma. Ett litet ljus i allt mörker :).. Fick t.o.m 100 bilder helt gratis på Fuji Film kan man tänka sig att jag kan ha tur?? :P

Man saknar ju att vara hemma i sitt egna har ju inte varit hemma på 1 vecka nu och kommer ju inte hem innan detta är fixat heller som kommer ta 1 vecka till. Nu kom jag automatiskt in på tråkigheterna igen men allt blir ju så komplicerat, svårt att få in rutiner på lilla Mika nu också när man inte är hemma heller. Som tur är verkar hon inte särskilt påverkad bara glad och nöjd :D Hon har tur hon som än så länge inte behöver tänka på något annat förutom att äta och sova. Tror man hade det väldigt bra som barn och slapp allt detta som hör "Vuxen Livet" till! Nee man ska väl inte bara se negativt på allt, någon gång vänder det väl men än så länge ha 2010 inte varit en större HIT för familjen Andersson Pagmert.
Så glad att jag i mina ögon och hjärta har världens underbaraste familj man kan inte vara annat än stolt!♥

Nehee det får bli detta inlägget!

Ha det bra ///Saaandraaaa


Tufft att man "Måste" vara självständig..

♥Precis vaknat av lilla Mikas små rörelse eller man har väl legat vaken och försökt hålla ut det en stund men nu märkte man på hennes rörelse att det var dags för mat. Då blir hon alltid överrörlig i sömnen och vänder sida hela tiden. Men nu efter lite mat är hon såå nöjd igen och sitter och sparka i babysittern. Ibland får hon sådan fart på den där så att hon förflytta sig över hela köket :) väldigt roligt att se :)..

Jahaa igår blev det ingen hemresa för min del ändå om nyckeln kom i posten, eller pappa körde ner mig med alla grejer men när jag sedan ska ta lite vatten ur kranen märker jag att det bara droppar lite grann. Då har alla rören till brunnen fryst så där var det stopp! Så nu fick pappa sätta element ute i förrådet så att det tina och för min del var det bara att följa med tillbaka till Kalmar igen. Man är ju lite smått beroende av vatten på alla vis. Självklart hade jag ju inget vatten med mig till Mika eftersom vi bara skulle åka från punkt A till punkt B, så hon började ju gallskrika på vägen tillbaka så fick stanna hos en vän till mamma och mata henne innan vi kunde köra vidare. Jag förstår inte varför allt ska hända mig ? Jag försöker tänka positivt men när det händer saker om och om igen så tröttna jag till slut. Händer alltid saker varenda gång Johannes är i väg! När Johannes åker försöker jag alltid tänka att detta ska gå bra och jag ska fördriva tiden i den mån det går men sen händer det något och man har svårt att se att det egentligen inte är så lång tid kvar tills han kommer igen. Men ibland räcker det med 2 veckor för att man ska hinna bryta ihop gång på gång. Det är tufft när man MÅSTE vara självständig.

Jahaa vad ska man hitta på idag för något?. Nu har jag inte någon vagn med mig , annars kunde man åkt in till staden och försökt leta upp lite bodys och strumpor till tösen min. Kanske kan internet shoppa lite de brukar inte vara så svårt:) Tycker det börjar bli lite för kort i armarna, växer ju såå fort! Har försökt få tag i BVC för en tid att väga henne men det är ingen där få väl försöka idag igen.♥


Här är hon bara 2 veckor knappt men den store Nallen hon fått ♥

     
Fick träffa en pojkbebis igår iaf :)..  Såhär ser hon ut vid 4 månader :)

Ha Det bra ///Saaandraaaa


Nytt år Ny design Ny gnista

Äntligen har jag fått lite hjälp med min bloggsida, blev verkligen en söt sida :). Tack så hemskt mycket Sussey!
Nu kan man få en liten ny gnista att börja skriva igen, det glädjer mig verkligen. Jag om någon behöver ju verkligen något att fördriva tiden med ibland. Just nu sitter jag och Mika fast i Kalmar eftersom Johannes fick med sig hemnyckeln ut på sjön av misstag, men han har skickat den så den kommer FÖRHOPPNINGSVIS idag! Är ju fruktansvärt synd om katterna som är inlåsta, som tur väl var gav jag dom mkt mat strax innan vi åkte. Men vill verkligen hem nu, ändå om jag vet så väl att när jag kommer hem och är ensam igen så kommer jag få panik för det men jag måste verkligen komma på något mer att fördriva tiden med. Gick ju mycket bättre förra gången han var i väg för då hade jag massa att pyssla med innan julen o.sv. ska väl försöka ha lite fantasi denna gången med och försöka fylla dagarna så gott det går. Har anmält Mika till babysim nu i Januari ska bli väldigt roligt så där har vi ju en liten aktivitet! Förstår inte vad föräldragruppen försvann man skulle ju bli kallad efter alla hade fått barn, har ju gått ett par månader nu sen dess. Hade ju varit roligt att få kontakt med fler som har småttingar. Kanske dyker upp fler det vet man ju aldrig :)..

Vet inte vad det är för ljud lille Mika har för sig hon ligger här och morrar och grejar. Det händer så mkt med henne just bara dom senaste veckorna har hon börjat plocka med allt hon får tag i plus att hon sitter jätte bra är fortfarande lite jobbigt att sitta själv bara för då lutar hon sig fram för att plocka med något annat! :) Eftersom jag slutat helt med amningen så äter hon nu gröt och få lite olika smakportioner. Försöker få in lite rutiner på henne men det är inte helt lätt. Just nu så:

Vaknar 8.00-9.00 Äter ersättning
Powernap på en timme
12.00 havregröt med pure
14.00-15.00 smakportioner plus ersättning
18.00 ersättning
20.00 ersättning
22.00-23.00 ersättning
Sedan sover hon hela natten

Vet inte om det ungefär är såhär en dag kan se ut för en 4 månaders bebis, men kan tänka mig att det är väldigt olika de är ju faktiskt små egna individer. Hade varit intressant och veta hur andra gör?  Det värsta är väl att hon somnar så sent har försökt få henne att somna tidigare men då vaknar hon efter en timme och vill ha mat och vägra sedan somna om. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det men det kanske kommer med tiden. Likadant att sova i sin egna säng , det tar en himla tid innan hon somnar där men sen när hon vä omnat gå det ju bra få nog försöka ha lite mer tålamod.
         Helt ny           Bara några dagar  

        Några veckor            En månad

       
         2 månader              3 månader

    
Eftersom min kamera har gått sönder kan ja inte lägga in från dagens läge, men få väl se om jag kan lägga in från mobilen istället kanske. Nehee nu får man väl sätta igång och packa ihop alla saker nu när det lille hjärtat ha somnat. ♥ 

Ha det bra! ///Saaandraaaa
   


 


RSS 2.0