-socker-

Idag har jag verkligen inte gjort mycket, om jag ha gjort något alls egentligen! Har inte haft någon ork till något särskilt faktiskt. Var uppe tidigt i morse och begav mig till barnmorskarn. Skulle ju ha den "glucosbenämningen" idag. Det var fruktansvärt! Man skulle dricka ett glas med sockerlösning, kändes ungefär som det var 10000 sockerbitar i ett glas med vatten samtidigt som det var lite geleaktigt Fyyy säger jag bara. Plus att man fick ett glas vatten också och allt skulle vara nere inom 5 min. Väldigt hemskt när man inte ätit eller druckit något och känner hur halsbrännan plus det lilla innehållet i magen stiger en upp till halsen. Efter 2 timmar skulle man kontrollera blodsockret och se så man inte ha någon graviditetsdiabetes, men allt såg bra ut så var skönt att ha detta överstökat. Hade lågt blodvärde upptäckte dom däremot idag, så nu ska man få äta järntabl. ändå fram till förlossningen, får se om man blir lite piggare av det. Det trevliga man fick göra idag var att lyssna på det lilla hjärtat.♥ 140 slag var det idag, hördes så starkt från den lilla apparaten hon satte mot min mage. LYCKORUS
Allt såg så bra ut och jag följer den lilla kurvan till punkt och prickar så det känns ju väldigt skönt.

Johannes och jag har iaf gottat oss med lite tacos idag, min tanke var ju att vi skulle ha det som fredagsmys men lilla Johannes tjatade sig till att få äta det idag så jag fick ju vara så snäll och ge med mig=) Får väl hitta på något annat trevligt tills i morgon. Satt och funderade innan på vad man skulle kunna hitta på i sommar hade ju varit trevligt att åka i väg någon helg lr något och bara ro om varandra lite. Köpenhamn hade varit mysigt där finns ju en massa att titta på och hur fint är det inte att gå på ströget och strosa. Ja vi får se vad vi kommer fram till.

Nehe nu ska man gå tillbaka till det vanliga kvällnöjet TV!. ( Ligga och känna de små rörelserna i magen också♥)
/////Saaaandraaaaa


-Staun och Blåst-

Ja idag hade vi en trevlig dag på stan, Karlsson, Pettersson, Skogersson och jag!
Skulle försöka hitta en liten trevlig student present till Fia plus att Pettersson var på jakt efter en present till hennes karl och det var stor uppståndelse över detta ska ni veta :).. Men blir alltid många skratt och åt alla möjliga situationer när man är på Stan med dessa människor, sådana dagar hade man aldrig klarat sig utan!. Otroligt nog så köpte jag inte upp några stora summor med pengar blev bara lite god buffe på thai..... och ett halsband (på rea) och tre st tröjor till mannen min. Man blir ju lite snål när man är medveten om att en resa till Ullared väntar, repliken " ähh det är billigare på Ullared" får man höra mångar ggr när det börjar bli aktuellt :).. Ja vi får se vad vi får med oss hem därifrån! Brukar sluta med en stor kundvagn iaf. 
Trots blåsten så blev det glass på glaciären, fast blev att sitta inne idag men smakade lika bra för det !♥

Varit och köpt nytt foder till Rocky också, han äter verkligen allt förutom sitt eget foder är något fel på den hunden! Får se om det blir bättre med hans mage nu, han är verkligen som ett litet barn som man få greja med detta djur! :) huuu han är dyr i drift!

Det är så mkt man vill göra här hemma, finns verkligen tusen saker man vill ändra på när man bor i ett hus och lika många saker som man behöver göra. Hade verkligen varit trevligt om man någon gång hade kunnat ha råd att unna sig ett nytt kök, verkligen lite tufft med utrymme när man varit och storhandlat, var ju bara för att dom som både här inne inte hade planer på att bo här permanent. Så är ju väldigt litet just nu, typ som en kokvrå fast själva ytan är det ju inga problem med. Köket gör ju verkligen en stor del av huset ( ja där fick jag 100 Vuxen Poäng=) ).
Nee får väl ta det som är lite akut först som staketet, är meningen att vi ska försöka fixa det denna månaden, ifall ja kan lyckas övertala far min! :).. Får väl allt ställa upp för sin dotter lite!:)

Nehe nu ska jag ta Rocky på en liten runda innan jag ska titta på något nytt program om Barnmorskor i Norge, det kan vara lite intressant att se lite förlossningar, nu när det närma sig med storsteg!♥ Godkväll Gott Folk!





                                  








-Underbara sol-

Idag har man börjat dagen med att jobba till kvart i 12, så det överlevde man utan problem. Visst är man lite trött nu när man har jobbat så mycket nu ett tag, men snart ska man inte jobba alls.
Tar inte så mycket på krafterna,eftersom mina arbetskamrater springer och gör allt åt mig bara för att jag inte ska lyfta och grejaa.. man får tillsägelse när man tänker bära i väg på tvättkorgar m.m :).. ja dom är för underbara♥ Tänker verkligen på Lillbettan som ligger där inne och växer.
Innan var jag och familjen ( Johannes och Rocky) ute i Bastasjö, köpte med oss lite mat från pastabaren ( MVG ) och satte oss där ute och mös! Så skönt när det är sådan värme som det är idag! Rocky tog sig även ett dopp, så alla var nöjda och glada! =)

         

Nehe ska väl återgå lite till städandet, så man hinner grilla lite med innan solen försvinner!
Självklart blir det nypotatisss, som är en stor favorit nu när sommaren snart är här :)....

/////Saaandraaaaaa   


-bäbistankar-

Nu är man äntligen hemma efter en lång jobb dag (7-2100) att jag valde det frivilligt också det ångrade jag stort när jag vaknade i morse, ville väl verkligen inte krypa upp ur min varma säng. huuu men nu var denna dagen över iaf! Kommer garanterat känna likadant i morgon,men är en kortis dag iaf. Undrar varför inte jag blev en morgon pigg människa, man hör på dom så kan gå upp vid 7 även på sina lediga dagar en annan drar sig verkligen in till det sista för att tar det där steget upp ur sängen. Visst andra dagar är lite lättare än andra :).. det är bara att börja vänja sig inför alla dessa sömnlösa nätter man ska behöva utstå, förstår inte hur jag ska klara det men förmodligen så måste man ha lite extra energi lagrat någonstans långt där inne!. Mamma Energi!. Har iaf tagit tag i lite inköp nu till det lilla livet, fick en spjälsäng inhandlad i fredags och allt annat som hör den till då förstås :).. MysPys! Hittade även en babybjörn bärsele på blocket för 200 kr, så där gjorde man ett litet kap, vet inte ens om min bäbis kommer gilla det men kan hoppas det iaf, måste vara mysigt att bära runt på den lille på magen :)...

Igår kväll var vi ute på Hästö och grillade, utanför Nadjas nya lya. Väldigt trevligt! Så roligt när vi träffas allihopa, ändå om man inte kan följa med på resten av natten. Det är tufft att inte blir små sugen på både cigg och alkohol nu när det börjar bli lite varmt ute, har ju alltid varit det som hört sommaren till, men nu vet man ju att man skadar någon annan också, och då glömmer man snabbt bort det igen.

Dags för ny vecka igen! Lönevecka också det är verkligen ett STORT plus i kanten. Som vanligt är man fattig de sista dagarna, så pengarna är mycket välkomna!. Som sagt så blir det ju Ullared och ha inte kunnat låta bli att beställa lite grejer så där vet vi vart dom pengarna tar vägen :).. Finns då alltid hål att stoppa dom i ! På Torsdag är det dags för besök hos Barnmorskarn igen, ska göra en "glucosgrej", kolla så mitt blodsocker ligger bra efter att man ha druckit någon mysig sockerlösning Huuuuu.... Efter det ska man få höra det lilla hjärtat slå igen, plus väga Tjockisen Alltså JAG=)... Neeeheee nu ska jag stänga ner här innan Johannes börjar tycka jag är allt för osocial!.

Godnatt Godnatt!

* Ett Sms iaf, var roligt att höra*


-Sol Sol Sol-

Ja just idag är det sol, när jag inte ens känner att det finns några minuter till att sitta ute en stund.
Först var det jobb, sen ska man bege sig till Kalmar så fort man hunnit greja lite här hemma och kanske även försöka hinna bli lite ren också. Jag hoppas den lille där inne inte åker runt som en liten studsboll när mamma springer runt och stressa på detta viset :)..

Ska åka in och hämta min sjöman och min lille Rocky idag, så nu blir man inte själv på ett tag igen.
Väldigt skönt säger Sällskapssjuka Sandra!.. Man vänjer sig aldrig vid ensamheten!!..

Nehe nu ska jag skynda på här så jag hinner äta lite med mitt upp i allt :)

Måste bara sätta in denna underbart vackra bilden på min vän :) Det smittar av sig när man Jävlas :P



Du vet att jag älskar dig ändå, som du alltid säger :)..

heeej heeeej

-Uppehåll-

Ja ännu en gång har man haft ett litet uppehåll här, jag har ingen bra undanflykt att komma med heller. Det är inte precis så att mitt liv är så fruktansvärt händelserikt att jag inte helt enkelt hinner sätta mig vid datorn. För då hade jag ljugit :).. neee ibland så känner jag ingen lust eller fantasin till att skriva tryter helt enkelt...Ska försöka bli lite bättre, är ju faktiskt ett fint minne att läsa sen in the future ( Svenska med lite brytning, Nadjas ideer):)... Kan vara roligt att se hur livet ändras. För bara ett tag sen så kändes som allt stod fruktansvärt stilla, men nu tycker jag allas liv runt omkring mig också förändras =) såå roligt att se hur annorlunda allt blir!!.. Så skönt att veta att mina vänner är så lyckliga just nu!!.. Både Fridha och Helena är som att dom lever på rosa Moln!! Är så glad för deras skull!
Träffat Rumpan idag med, hon har ju suttit inne i "Big Brother huset" , men nu är hon tillbaka igen:).. Förstod verkligen hur mycket jag saknat henne nu när vi träffades ! Så roligt med alla våra minnen och alla vara skratt :) Hoppas man kan ses snart igen!..

Just nu sitter jag och lyssnar på Alexander Rybak- Fairytale :) Jag tror jag ha blivit kär i denna Norrman med De finaste brunaste ögon jag någonsin sett :) hahahha!!.. Huuuuuu Man blir helt varm i kroppen så fort man ser denna Karl!!.. :).. Kan lova att man har konkurans nu också, vet inte riktigt om han är så sugen på en gravid tjej från Sverige som jobbar som Undersköterska , sorgligt nog måste jag säga att mina chanser är rätt minimala Suck!
Mina andre karl som även har fina ögon kommer faktiskt hem i morgon, 3 veckor har han varit i väg nu medans han flickvän bara är här hemma och växer för fullt. 8 kg har jag redan gått upp kan bara tänka mig vart detta ska sluta för någonstans, ändå är man inte så stor om man jämför med andra. Blir intressant och se vart vågen slutar på för något innan man vuxit färdigt. Var på föräldragruppen och barnmorskarn förra veckan. Föräldrargruppen var faktiskt trevligt, ändå om det är lite tråkigt att behövt gå dit själv 2 ggr. Är roligt att höra hur andra ha det och känner sig, trevligt att kunna diskutera lite. Hos barnmorskarn, lyssnade hon på hjärtat för första gången 144 Slag/minut slog det lilla hjärtat inom mig.. Får nästan rysningar när man tänker på det! Sådana lyckorus känner man !!=)
Den 4 juni blir det resa till Ullared för att bunkra upp innan det lille livet kommer! Jag hinner inte med, tiden går för snabbt!...

Nehe nu är det snart dags för mig att krypa ner i sängen igen känns det som!.. Mycket jobbande denna veckan, sen ska man försöka sova lite samtidigt.. Troligen därför veckorna går så snabbt



im in love with a fairytale, even though it hurts
'Cause I don't care if I loose my mind
I'm already cursed



Vecka 25...

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.


Godnatt Godnatt på er!!..


Nyttig stund...

Huuuu för måndagar, man är så otroligt trött när klockan ringer 0545 och vet att det är dags för en ny jobbvecka igen. Nu ska man jobba hela veckan också förutom fredag. Men tiden går mycket snabbare när jag befinner på jobbet istället för att sitta här hemma och glo i min ensamhet (som jag gjorde igår). Man har ju haft turen att hamna i världens bästa arbetslag, som gör att man orka stå ut i alla tunga stunder. Det är precis sm att ta 12 underbara vänner på ett och samma ställe. Trodde inte det fanns arbetskamrater som dessa, som verkligen ställer upp för varandra i vått och torrt. Det finns ingenting jag inte vågar prata med dessa människor om. Man behöver aldrig oroa sig för att inte kunna få säga vad man tycker och tänker och slippa bli dömd för det. Ja jag ha verkligen haft tur som fick min fasta tjänst där. Om det nu stämmer att " ett gott skratt förlänger livet" så kommer jag leva för alltid tesammans med dessa underbara Pantertanter :)

Idag har jag varit duktig och gjort mig en god skinksallad med fullkornspasta, hur nyttigt låter inte det :)..
Neee den gravida människan stoppar inte bara i sig en massa skit, ändå om frestelsen för en otroligt massa saker kan locka en så försöker jag att kunna byta ut det mot jaaa t.ex. en frukt :).. Duktig jag är va :) Tillsammans med min sallad så tittar jag på Färjan 2, Mannens arbeta för tillfället :).. Sicket trevligt måndagsnöje..!. Har faktiskt försökt ta tag lite i städningen idag med, men känner inte riktigt orken för det, och i morgon jobbar man 12-21 och innan ska man hinna klippa och slinga håret med. Så damm tussarna får växa några dagar till.  Är så lycklig för att jag ska få klippa av detta rufs som jag ha på huvudet nu och även få lite slingor, det kan verkligen pigga upp en lite =) Fick även hämta ett litet paket från hm idag med lite kläder kjol,linne,tröja,munktröja och ja lite armband som bara följde med :P..

Nehe nu ska jag fortsätta mitt tv-tittande... Ha en bra kväll!! //Saaandraaaa♥

-Om du lämnade mig nu-

Det är verkligen konstigt hur mycket man kan tänka ibland, jag ha verkligen fastnat i en period där jag tänker på allt! Helst på hur allt ska bli i framtiden, på hur allt förändras, på hur allt var förr. Ibland tycker jag livet förändras lite för fort, man tappar en bra kontakt med vissa och få en bättre kontakt med andra. Är det dom eller jag som förändras?.. Blir orolig ibland att det är jag som ha gjort något fel eller är det meningen att det ska bli såhär. Man blir helt enkelt för olika efter ett tag och då kanske det inte längre kan vara som det var förr. Men vem står kvar i slutet.
Nu är jag och Johannes inne på vårt 5 år, det har verkligen förändrats rejält under den tiden ändå så kan det ibland kännas som att livet står på en och samma punkt och stampa. Jag tror jag behöver lära mig att det inte alltid behövs en förändring, utan att jag ska låta det ta den tid det tar. Dom säger ju att tillslut så blir allt bra ändå. Nu är vi allafall på väg mot en enorm förändring som är ett helt nytt kapitel. Kan inte sluta le när jag tänker på det lilla som ligger där inne och gro som ett litet frö, och bara vänta på att få komma ut till ett liv tillsammans med mig och Johannes. Lovar att jag ska göra allt för det lilla stycke, ska älska han/hon med varenda liten del av mig. Ska göra allt för att bli en bra förebild för mitt barn. Tillsammans ska vi blir en bra liten familj som tar hand om varandra vad som än händer♥

Nu följer en ny vecka av händelser, ja eller så mycket händelser blir det väl kanske inte. Ska iaf arbeta en hel del, sen ska man på föräldra gruppen för första gången på onsdag. Känns lite tråkigt att behöva gå dit själv utan Johannes. Men man har inte så mycket att välja på just nu. Man är nog lite mer "ömtålig" nu när man är själv känns som att allt är mycket värre än vad det egentligen är. Men det är bara att kämpa på istället för att lägga sig ner och tycka synd om sig själv, som annars brukar kännas som en lätt lösning.

Fyy vet inte varför jag sitter här inne framför denna 4-kantiga skärmen egentligen, när solen lyser för fullt där ute. Man borde egentligen passa på nu när det är fint, ska ju bli sämre nu i veckan igen.. :(. Få se om ja kan pallra mig ut, ha ju inte hunden nu måndag och tisdag heller för att jag jobba som jag gör, så fick ha lite barnvakt till honom som består av mamma och pappa. Så utan honom blir man ju ännu mer fastvuxen här på soffan :)...

Nehe om man ska försöka göra lite nytta först och främst få i sig lite mat tror jag...
Trevlig daag på er!!

///Saaandraaaaa♥

Bebisen VECKA 24

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 540 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.


Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.


RSS 2.0