- Vårkänslor

Ja det har jag riktigt ordentligt idag, nästan pirrar i kroppen så glad är jag över lite värme och sol.. Det är verkligen någon speciell känsla när våren och sommaren börjar närma sig! Fast känner mig ändå glad och stark idag överlag har det börjat vända nu? Väldigt skönt om det är så! Slippa känna att allt är så tungt och ensamt hela tiden, neee nu ska jag lägga allt bakom mig som har hänt och låta alla trevliga saker som är på väg nu i framtiden komma!! Längtar så efter att få tända grillen så underbart är det! Plus att få tillbringa mer tid ute än vad man gör innee ja nu längtar man verkligen kan inte sluta tänka på allt härligt med värmen!! Har faktiskt försökt ta ut Mika så mkt som möjligt idag tog en långrunda i dag på förmiddagen innan vi åkte in till jobbet och hälsade på, sen när vi kom hem tog jag en snabb städning. Det är ju så ljust lite längre på kvällen nu ju så tog faktiskt Mika i bärselen innan och gick ner till ån med Rocky också då självklart!! MYSSTATUS! Solen lös ju på för fullt där nere så var riktigt skönt så där stod vi och mös en stund:)



Snart är det lite sovdags för den lille här hemma i familjen, sen tänkte jag bara sätta mig framför soffan och inte göra någonting känns väldigt frestande faktiskt:)


Loppis?

Låg i sängen och tänkte i morse att jag hade varit i stort behov av att ha en loppis ha lite gott och blandat som jag skulle behöva rensa ut och jag orka inte göra det på tradera är ju så mkt koll och så ska man skicka massa paket njeee hade varit lättare med en liten loppis men var och när kan man ha det? Någon som vet? Såg att dom hade det i Kalmar på Sandra med vet inte om det bara var en engångsföretelse..


- Baksida

Ja det är inte alltid lätt är verkligen grymt imponerad av människor som lever själva med sina barn, dom måste verkligen ha ett otroligt tålamod eller gäller det att man behåller lugnet så mkt som det går! Jag kan tycka att jag är bra på det för det mesta iaf och tycker att ensam tiden faktiskt gått bra men igår så rann mitt tålamod ut, Mika ha sovit så bra den senaste tiden och inte varit några STÖRRE problem att lägga henne men självklart igår så skulle hon bråka med mig tog nog säkert 3 timmar innan hon somnade!! Sitter man där med en skrikande unge i famnen och känner sig som världens mest ensamma människa!! PatetiskT??  Det är bara så jobbiggt när man hamnar i dom situationerna och man har ingen som bara kan ta henne i 5 minuter så man får återhämta krafterna för en liten stund utan det är bara ta några djupa andetag och börja om från början igen och bara försöka vara lugna jag! Det tar ju längre tid för henne att somna också när jag börjar stressa upp mig men gick bra tillslut iaf!




Måndag- Skitdåligt väder OF COURSE så vad man ska göra idag vet jag inte riktigt ska iaf åka och handla lite mat, ekade när jag öppnade kylskåpet i morse, så det är mitt uppdrag för dagen!. Har lyckats hinna bada Mika idag så nu är hon ren, efter gröten på morgonen så skulle det egentligen behövas ett bad dagligen! På något vis lyckas hon ju får gröten i öronen,håret och näsan o.sv.:) Ska se om jag kan få den lille att sova lite middag snart så jag också kan ta mig en dusch..!


- som hon växer

Jahaa ddet var denna helgen, och vad har jag hittat på? Inte särskilt mkt egentligen umgåtts med familjen bara och självklart så fort pengarna kom in på kontot så var man ju tvungen att spendera lite! vet inte vad det var jag skrev för några inlägg sedan att Mika inte behövde fler saker för hon hade redan så det räcker och blir över men helt plötsligt när man stå där i affären så är det många MÅSTE SAKER som jag då tycker Mika måste ha :) Tur inte Johannes är hemma för då hade han väl blivit galen över alla mina inköp:) Finns ju hur mkt som helst till Mika inför våren och sommaren och som hon växer också så hinner jag knappt köpa kläder innan hon har vuxit ut det helst på längden! Var ju och vägde henne i fredags var väl typ 1 1/2 månad sen vi gjorde det sist och nu väger hon 8590 g och är 77 cm lång! Hon ligger långt över kurvan på längden och det har väl sina förklaring från pappans sida där alla är extremt långa så blir väl att hon kommer stå och titta ner på mig sen när hon blir äldre! Skönt att veta att hon följer alla kurvor då vet man ju iaf att hon får tillräckligt med mat o.sv. fast hennes ätande är det ju iaf Än så länge inte något fel på! Man kan ju verkligen säga att det händer saker med henne nu! Nu sitter hon ju helt själv och tar sig fram snabbt som tusan är bara en tidsfråga innan och kryper.. Igår så har hon börjat med något nytt ljud babababababababa dom säger att det påminner om papppa men tror jag väl då inte:) Det är väl klart hon ska säga mamma först:) det är ju jag som är hemma mest jU:D



Kravla upp i Mammas knää:)



Seee mamma jag kan sitta helt själv:)



P.s äntligen fått bild på två små tänderna :) det är inte ofta man lyckas med det!

Hon är ju såå charmig, var en runda på stan med Helena och Fridha i fredags och hon satt hela tiden och vinkade och låg mot folk så dom blev ju så lyckliga! Ett litet lyckopiller är hon verkligen!! Men man kan ju inte annat le när hon ger ett sådant leende!! Ibland kan man upptäcka att man själv sitter och le när man tittar på alla fina foten man tagit på henne.. obeskrivligt hur mycket känslor man kan ha för detta lilla liv! Ett guldkorn i vardagen!

Ny vecka i morgon då ändrats till vårtid inatt också så nu är det bara ljusare tider på väg, invigde min nya jeansjacka när solen var framme i fredags kändes inte alls dumt och Mika har ju också fått en jeansjacka nu så blir mamma upp i dagen:) ♥ väntar bara på den nya virkade vårmössan så är hon också klar får våren! Hittade ju en sådan söt scarf med kitty på och sen ett par jeans skor som ja som sagt inte kunde låta bli, men vet inte detta med skor på henne, hon blev inte särskilt glad när jag skulle ta på henne dom och kan lova att det var inte många sekunder dom fick sitta kvar men kanske är en vanesak förhoppningsvis! karlssons klister kanske skulle gå:P...  Är lite rädd att denna veckan kommer gå så sakta har ju inte ett dugg planerat får väl ta och träffa mina kära vänner lite så går väl dagarna framåt man kan ju hoppas på lite sol också så man kan vara lite ute.. Näste helg ska jag ju faktiskt jobba första gången på 7-8 månader tror jag det blir, ska faktiskt blir roligt! Passa på att gå in påskhelgen när det är lite mer betalt, skönt med lite extra pengar inför den kommande resan! Dröjer ju inte länge innan det är dags att börja jobba på "riktigt" igen så gäller att njuta nu den sista tiden..


- morgonmys

Ja här sitter jag och dricker kaffe och äter mina goda kanelbullar med älsklingen, riktigt mysigt faktiskt! Skönt att man bara kan ha en slappdag idag när man fick det mesta gjort igår! Har faktiskt haft en liten "ta hand om mig" själv morgon skrubbade hela kroppen, gjorde ansiktsmask och målade naglar o.sv. riktigt skönt! Så nu är borde hemmet och jag ren:) Tog Mika i farten också när jag ändå höll på så hon fick sina naglar klippta och ett litet dopp också så även hon doftar ljuvligt hon också! ♥ Det roliga var att jag höll på att skrämma halvt i hjäl henne när jag skulle lägga henne och sova middag var ju lite mörkt i sovrummet samtidigt som jag hade ansiktsmask, så hennes läpp började darra för fullt och sedan brast hon ut i storgråta, hon trodde ju säkert att den där dumma tanten med masken tagit hennes mamma:D.. Så pappsen fick ta över istället medans jag fick gå och gömma mig :D Stackars liten! Kanske inte så klokt av mig men nu vet jag ju det till en annan gång:)


Här är bilder från när hon badade när hon var en liten liten knodd!
Då låg hon iaf stilla nu sitter hon ju upp och leker med sina ankor och plaskar för fulla muggar!



Klockan är ju inte ens tolv än, ändå har man hunnit en del men beror väl på tiderna man nu för tiden stiger upp. Hade någon sagt det till mig för ett par år sedan att man skulle vara uppe klockan 7 och rumla och faktiskt känna sig rätt pigg så hade man ju bara skrattat och skakat på huvudet! Men visst man känner ju sig som en riktig gamling när man börjar känna tröttheten komma redan vid 9 på kväällen, men det är väl mammalivet:D

Tänkte bege mig till Sara om en stund och där blir det väl ännu mer fika sååå nee ingen kalorisnål dag detta heller.. Helena skulle också komma sen efter jobbet, så roligt och se henne växa för var gång man ser henne, man kan ju undra vad det är för litet liv som döljer sig där inne.. Hon har ju snart gått mer än halva tiden eller hon har nog gjort det, hinner ju inte med alls! När man själv gick med magen i vädret så kändes det ju som evighet men nu hinner jag knappt få reda på att vänner är gravida förrän dom små liven tittar ut:)



Heej Heej på er!!


- storstädning

Ja nu är man hemma igen med vatten inte dåligt det man lever på 2000 talet nu som alla andra:), har firat min hemvistelse med storstädning idag inte särskilt kul sysselsättning men det känns mycket bättre nu när man äntligen fått sätta sig i soffan och varva ner och känna att det är rent runt omkring.. Ändå om jag har hållt på hela dagen så har jag inte gjort allt som jag hade i min lista i huvudet i morse när jag tog fram skurhinken men en bit på vägen iaf, fick t.om. lite sorterat i garderoben men vet hur det kommer se ut om några veckor igen när man inte hitta något annat ställe att placera sakerna på så är garderoben en lätt flyktväg för saker att hamna på där syns de ju inte för tillfället :) Innan städningen var vi en vända på blomsterlandet, var ju så sugen på att plantera lite i våra blomsterlådor men Johannes tyckte det var lite för tidigt när det fortfarande ligger massa snö här ute men här är en som SUKTAR riktigt mkt efter våren nu vill ju göra allt för att skynda på det plus att försöka få det att kännas lite mer som vår men får väl vänta ett tag till, är ju trots allt inom snar framtid APRIL! Jag köpte iaf lite kryddväxter och lite andra blommor så fick bli lite hemtrevligt här inne istället...

   

  

fick ni en liten rundvisning:), Mina fina väggtexter också som snälla Sara har hjälpt mig med!

Inte lätt att skriva inlägg här i kväll, Mika är i full gång här hon kravlar runt överallt och drar i alla saker hon kommer åt! Nu är det dags för ett helt annat kapitel i Mikas liv! Hon har ju bara nu på kort tid börjat ställa sig i krypställning konstant hela tiden fast magen är fortfarande för tung:) Men det stoppar inte dennna lilla nee då hon ålar sig fram med hela kroppen och det går snabbt det med kan jag tala om! Hade ju jätte bra rutin på henne för ett tag sedan då hon somnade klockan 19.00-1930 och sov till klockan 7 ungefär fast går faktiskt upp tidigare för att få lite ensam tid på kvällen istället, men den rutinen verkar nu ha gått till spillo tycker hon har börjat uppfinna sina egna sovtider nu.. I går kväll tror jag inte hon somnade förrään klockan 22 men kom ju inte hem förrän på eftermiddagen och då hade hon ju sovit i bilen en stund men ändå.. Andra kvällar i veckan har hon inte somnat förrän 21-22 iaf och sedan vaknar hon vid 7 men istället för att gå upp på morgonen så har jag börjat införa en lite mysstund där på morgonkvisten, så ger henne lite välling och ligger och titta en stund på tv innan vi går upp och äter frukost och det verkar hon njuta av:) Ett extra plus i kanten är ju att hon nu dom 2 senaste dagarna efter en stunds kravlande faktiskt somnat om och sovit en timme och då har även mamma Sandra också tagit dig en powernap, sen känner man sig laddad för den nya dagens händelser...

Idag blev bilen också lagad så snart tror jag att saker och ting ska FÖRHOPPNINGSVIS förbli hela ett tag och slipper dessa oförberedda utgifter sådant njuter man inte precis av!! Ska bara hitta en tvättmaskin också få snart kan leva en normal vardag som alla andra! Ne nu för jag nog försöka ta i tur med min lille älskling som ligger och dra mig i armen..

 
ett leende på läpparna är inte svårt att framkalla hos denna
flickan!!



Här under bordet tillbringa min dotter mycket tid om hon får bestämma:)


- upp och nedvänt

Jag förstår inte varför mitt liv ska vara så svårt och komplicerat hela tiden, just nu känner jag mig allmänt nedstämd konstant hela tiden och det påverkar ju alla i min omgivning tråkigt nog!! Tycker det var extremt länge sen jag fick känna att allt bara flöt på och man inte behövde oroa sig för något och bara leva i nuet. Nu vågar jag knappt tänka på morgondagen för har inte en aning vad som kan hända? Det var inte meningen ju att min mamma ledighet skulle bli på detta viset, jag har börjat bli så fruktansvärt trött så det är helt sjukt, och det beror inte på Mika för hon är så otroligt snäll OKej hon kan gnälla lite påå kvällen innan hon somnar men vilket barn gör inte det? För sedan sover hon ju hela natten så det kan inte klagas på! På dagarna är hon ju Sällan ledsen utan bara ett leende på läpparna hela tiden! ♥ Njee jag vet inte vad min trötthet beror på ? Men det är lite jobbigt just nu! Ja livet kan ju inte alltid vara en dans på rosor men snart vänder det väl lr??

Var ju på babysim i fredags var ju inte där förra gången igen, och det var precis som Mika hade längtat efter att få bada för hon blev helt tokig när hon kom i vattnet började plaska och skratta för fullt:) Sen fick hon "dyka" för 1 gången och självklart klarade hon det galant MAMMA SKRYTER :) Funderade först på att inte fortsätta med babysim 2 men jag kan faktiskt inte låta bli hon tycker ju det är super kul sen väldigt trevliga människor där så får bli en omgång till:) Sedan tar man ju undervattensfoto också och det är ju med ett litet Plus i kanten:) Roligt att ha det sen i barnrummet i en förstoring!

Ja nu har denna helgen också gått fast jag tycker man knappt håller reda på dagarna, men snart är det dags att börja arbeta igen så då gäller det att få in lite rutin i vardagen... Fast blir ju en liten lättstart eftersom jag bara ska arbeta 6 veckor sen har man semester att ta ut så blir ledig 6 veckor igen, så blir nog inte en alltför jobbig sommar :) Tänkte gå in och jobba några dagar nu innan man börjar så man kommer in i arbetet igen fast lär väl bara ta några dagar sen är man väl tillbax i det som vanligt.. Ussch sitter här framför tvn och hoppas att man får åka hem idag, pojkarna är i huset och greja med brunnen för att se om man kan få i gång vattnet, förstår inte varför allt ska gå sönder hela tiden?!? Givet så gick ju tvättmaskinen sönder i veckan också så nu kan vi inte tvätta heller så fick dra med mig en stor svart soppsäck med kläder till mamma och tvätta upp allt! Otursdrabbad? Ja här har ni mig!!

Mamma tog precis ut Mika på en promenad för att jag skulle få vila lite men jag kan verkligen inte somna Har på tok för mkt i huvudet just nu känner jag.. Så hamnade här i stället kan vara skönt att skriva av sig lite ibland ändå om man inte vill skriva PRECIS allt här men man får skriva lite i gåtor istället jag själv förstår ju iaf vad jag menar :)... 



 

- Bullmamma

Uscch för tusan vad trött jag är i kväll, känns som mitt huvud inte alls hänger med samtidigt som det sticker något hemskt i ögonen.. Funderade starkt på att krypa ner i sängen jag med innan när jag nattade Mika men då har jag nog en här hemma som hade blivit lite smått besviken så får väl försöka hålla mig vaken en liten stund till iaf.. Vet inte vad jag ha gjort idag som totalt sugit all Energi ur mig men något är det iaf.. Fast förutom alla "vardagliga" saker så har jag nog varit i full gång idag för vi var ju först iväg idag på förmiddagen och gick en runda och gjorde lite ärenden sen hade jag ju bestämt mig för att göra lite bullar någon dag och den dagen fick bli idag. Så samtidigt som man står där med bulldegen, så förbreder man maten samtidigt som Mika springer runt i gåstolen kring benen på en :) Ibland undrar man hur många bollar man egentligen kan ha i luften.. Det är då man känner sig som en riktig bullmamma:) Ja man fick lite påfyllt i frysen nu, var lite tomt på bullar.
Så nu är ni välkomna på fika vänner!


FÖRE


EFTER


Ska hem till Fridha i morgon och testa på Zumba, ska bli väldigt intressant och se hur detta ska gå:) Får se om det är något som man tyccker är intressant då kanske man ha hittat något som kan hjälpa mig bort med mitt hull! Fast då gäller det nog att kunna hålla sig borta från det som är på bilden ovan, tvivlar starkt på att det skulle gå att "dansa" bort massa kilon och samtidigt kunna äta vad man vill , fast hade passat mig:) Neee får bli ett kort inlägg idag kan ju knappt åtskilja bokstäverna och huvudet bara slår! Ussccchh

 Busungen i farten!

 
Såå bedårande........

- Otäckt!!

Ensam kvällen igår var mycket trevlig blev ju bion som var mycket väl godkänd, var verkligen vår humor men man kan ju inte få sådana rediga skrattanfaller hemma som man får hemma i sin egen soffa men många goaa skratt blev det iaf :).. Vi hade ju inte hunnit äta något innan så tror vi hann stoppa i oss allt godis innan filmen ens hade börjat men så är det! Vi är helt enkelt 2 riktiga gottteee grisar! Blev en sen middag sen när vi kom hem istället men då var man inte särskilt hungrig, istället jättte trötta! Tror vi gick och la oss redan vid tio och somnade snabbt efteråt! Det är såå det är att vara barnledig.. Man börjar känna sig riktigt gammal :) Man får ta tillfälle i akt att sova när inte Mika är hemma:)! Var iaf skönt att få en liten stund för oss själva var inte precis igår man fick det fast i morse när jag vaknade saknade jag Mika så jag höll på att döö! Så gjorde ordning mig snabbt som tusan sen satt jag och tjatade på Johannes att vi skulle åka till Kalmar igen så jag kunde få krama min dotter! Så fjantig man är men man är ju bunden vid det där lilla livet... ♥ 

Var ju kalas för min morbror idag som fyllde 40, han har ju precis varit i Thailand såå var ju brun som attan det får en att längta ännu mer efter SOLEN!! Hoppas det verkligen kommer snart! Så jag kan få använda min nyinköpta jeansjacka hihihi ja jag köpte den! Eller jaa rättasagt Johannes köpte den tilll mig, verkligen snäll "Karl" man har!! Höll på att få panik idag på kalaset, tror verkligen mitt hjärta höll på att hoppa ur mig!! När vi satt och åt så satt Mika och grejade med pappersduken men jag tänkte inte så jätte mkt på det men sen vände jag mig åt ett annat håll i 2 sec och när jag tittade på henne igen så satt hon och klöktes och hostade för fullt och ordet PANIK blev verklighet!! Jag stack direkt ner fingrarna i Mikas hals och kände en stor klump med papper i hennes hals, drog henne snabbt upp ur stolen och la henne på rygg och försökte dra ut det med fingrarna och hon bara hostade och försökte skrika. Snacka om att jag hann tänka tusentals tankar genom huvudet som inte var av denna värld!! Efter en liten stund som då kändes som en evighet så tog Johannes henne och tryckte ner sina fingrar och hon började kräkas, jag hann inte riktigt se vad det var som kom upp men hon började iaf skrika och då kom en lättnad genom min kropp!! Kom samtidigt upp lite blod eftersom jag troligen rivit henne i halsen med mina naglar uscccchh var verkligen hemskt!! Då kände man sig som världens sämsta mamma att ja vänt mig om den där lilla stunden kunde ju slutat fruktansvärt illa, men efter en liten stunds tröstande så var hon sig själv igen och skrattade för fullt! Det kan gå så otroligt snabbt, gäller att inte släppa ögonen ifrån dom ens en sec, jag ha sådana skuldkänslor men nu är hon ju som vanligt så blev ett lyckligt slut!

23.24 står klockan på nu börjar bli dags för sängläge inom kort.. Har ju som många andra tittat på melodifestivalen och var faktiskt en bra vinnarlåt! Men hade faktiskt hoppats lite på Salem Al Fakir också, frågan är om Anna håller måttet i Eurovision men det är ju upp till bevis..
Sitter lite på nålar i kväll också, Ida skickade i morse till mig och sa att hennes vatten hade gått och så pratade jag med Anita innan och då hade hon åkte in klockan 12 idag så förhoppningsvis har hon snart en liten bebis! Man undrar ju verkligen hur det går, så fort mobilen plingar så hoppas man ju på att smset är från henne:) Får väl se i morgon bitti när jag vaknar ifall man fått ett litet sms om en liten nykkomling:) MYS!!!
Nattttiiii Natttiiiii


 
 

 
 


- Äntligen

Ja idag säger jag Äntligen till mkt! Satt och mailade 16 campingar igår för att kunna hitta någonstans och skicka in packet från Karlskrona:) Kollade mailen det första jag gjorde idag på morgonen occh där hade det dykt upp några svar, men allt ska ju inte vara så lätt! Det ena efter det andra stället hade 25 års gräns eller så var det fullbokat eller så låg det längst ute ppå södra eller norra sidan av Öland och det känns lite överkurs! Men iaf tillslut så dök det upp en camping som passade men då började det krångla med ledigheter för vännerna mina så trodde där för en stund att allting faktiskt skulle skita sig men Helt otroligt så är faktiskt en stuga bokad från den 25/6-27/6 för 10 personer :) KALAS SÄGER JAG BARA! Hur mkt längtar man inte nu! När jag och Nadja sitter i bilen på väg till Öland medans dom andra ha plockat fram solstolarna, dukat fram maten och öppnat ölen till oss när vi kommer fram:) Det blir garanterat en toppen helg!! Lilla Mika vår ska faktiskt få vara hos mor och far den helgen tror hon ha det betydligt bättre där och vi hade ju inte ändå kunnat fira någon riktig midsommar tillsammans eftersom jag jobba till klockan 4 men tror hon kommer ha en jätte fin midsommar ändå! Mormor och morfar blir ju så glada när dom få vara med sitt barnbarn!

Helt otroligt att man kan sitta och fundera på midsommar nu när det fortfarande ligger fullt med snö ute och i helgen verkade det som det skulle komma mer snö?!? När ska det egentligen ta slut och låta oss få vår istället! Vår får mig och tänka på Jeansjackan jag hittade idag, fyy tusan jag ska inte gå i affärer mer nu jag blir ju urfattig! Är ju så mysigt med alla vårkläder och vi ska inte tala om på barnavdelning hade kunnat fylla en hel kundvagn med saker till Mika men nu får jag allt stoppa mig lite till henne, hon har så mycket kläder ! Tänkte jag skulle ta och handla lite sen innan vi åker utomlands för då lär hon ha ökat ytterligare en storlek. Men Mikas Gudmor som var med hon kunde inte hålla fingrarna i styr köpte en jätte fin klänning till Mika och ett par lite liknade fleece byxor som man kan ha över byxorna när det är lite små kallt på vår/sommar kvällarna! Så fina saker var det och passa perfekt till hennes fina vår jacka hon har, väntar bara på den vita stickade vår mössan som snart anländer i posten:)
Tack så mkt Moster för kläderna! Du är toppen!! <3

Men iaf denna jeansjackan jag hittade på Gina, var precis en sådan som jag skulle ha beställt från HM men då var den slut men på Gina hade dom 1 kvar i min storlek så nu la jag undan den, tänkte jag skulle dra med Johannes i morgon så får jag se vad han tycker, men lär garanterat hamna framme i kassan med denna jacka och tänka vad ska jag nu få bortse från denna månaden... jaa man kan undra hur roligt det kan vara att shopppa?!? Få titta på Lyxfällan i kväll så kan man känna att man ligger lite i lää iaf :)

 <--- Fast är inte riktigt den! Den jag vill ha är en kortare modell!


Jahaaa och till det andra äntligen :) om Ca 2 timmar har jag min andra hälft hemma igen! Så skönt! Få man någon som värmer den vänstra sidan av sängen igen:) Ha sövt min lille snäcka så nu tänkte jag lägga mig i soffan och låta den goda kebabpizzan som jag åt innan sjunka in :)

- meeeeen

Tror jag var glad i cirka 10 minuter sen ringer Sara och säger att hon från campingen har mailat om stugan och då var minium åldern 25 på campingen.... Man kan ju undra när man kan räknas som vuxen? Men får väl försöka leta vidare och se ifall det finns något annat ställe som är ledigt och där man kan ta med sig hundar.. Blir inte alltid som man tänkt sig SOM Sagt! Tycker jag ha sprungit runt här hemma för fullt idag gjort allt det där vardagliga, tycker jag gör det varenda dag hur stökigt kan det egentligen bli med 2 personer här hemma. Kan kanske möjligtvis vara jag också som är lite pet-noga men vill gärna ha rent omkring mig samtidigt som tvättkorgen ska vara tom och då har man lite att göra! Har ju för den delen packat lite också varenda gång man ska åka upp till Kalmar så ser det ut som man ska vara borta flera månader, konstigt att den där lilla människan kan ha så mkt tillbehöR:) Hon ska ju sova borta för 1 gången på fredag, jag och Johannes ska få lite tid för varenda så bokade biljetter till filmen Farsan sen ska vi väl bara äta lite gott sen lär man väl somna i varsin sida av soffan! :)


Sen är det kalas på lördag såå ja denna helgen lär nog försvinna rätt snabbt den också! Det är iaf skönt att man vet att denna helgen få man tillbringa med HELA familjen!

Skulle se Mika nu hon ålar sig över hela golvet, Johannes kommer nog bli väldigt förvånad när han ser detta lite pyre som faktiskt nu tar sig framåt med storsteg:) Snart dags att börja plocka under massa saker har jag då lagt märke till:) Trevlig helg!

- Nätshopping

Bestämde mig för att unna mig ett skor jag länge velat ha, kommer passa perfekt till våren!!



Love Love


Åhhh så nöjd!!

Så fin bloggsida jag ha fått!! Tack så hemskt mycket Sussey!!
Tur att du stöttar otekniska mig!!


-Godkväll

Ja nu har jag precis fått min lilla Prinsessa att sova, gick lätt och smidigt idag också få hoppas det håller i sig ett tag. Hon har sovit hela nätterna nu iaf så som tur väl var det nog en engångsföretelse. Visst hon vaknar ibland om natten och ha tappat nappen men det kan man ju faktiskt leva med! Jahaa nu har denna dagen också gått 10 mars i morgon betyder alltså att det är 11 mars i övermorgon och kan ni gissa vem som kommer hem då? Äntligen få man lite sällskap igen såå skönt ska det bli! Allt är ju trots allt roligare när man är 2. Ja egentligen är vi ju 3 och jag och Mika är ju faktiskt 2 nu men än så länge kan man ju inte ha en kommunikation med henne och det är ju rätt givet att man vill ha hela sin familj samlad det är ju trots allt det bästa! Men få faktiskt ta och erkänna att jag och Mika faktiskt ha haft det bra dessa 2 veckor ändå, trots allt vissa händelser som man inte kan undvika men dagarna har faktiskt runnit iväg. Har sysselsatt mig och tror det fina vädret som varit nu de senaste dagarna fått mig att känna mig mkt piggare och gladare. Nu kan man ju äntligen vara ute lite utan att komma in och se ut som ett snömonster! Har varit ute och gått långrundor nu 2 dagar i rad Mkt Skönt! Idag var vi ute på Hästö och gick och sen tog vi en kaffe hemma hos Nadja och hon hade ju såklart bakat en SJUKT god kladdkaka så promenaden var förgäveess förutom att man fick komma ut då:).. Diskuterade lite om midsommar, planen är att vi ska hyra en "villavagn"( En stuga på 4 hjul som Nadja säger:)) på öland över midsommarhelgen. Hade varit väldigt roligt om nu denna plan hade blivit genomförd, tänk lite sol,bad,grillning, lite god dricka och det goda sällskapet så vet man att man garanterat få en trevlig helg! Det är ju inte ofta man få ihop hela gänget så hade ju verkligen varit toppen! Hoppas Hoppas

  

Var förra midsommar då var vi här hemma allihopa, då var man tjocker! Då hade man inte en aning om att det låg en liten Mika där inne i magen!

Ja detta året ser livet betydligt annorlunda ut.. Vid midsommar detta året har man en Mini här hemma som kryper runt för fullt och kanske även försöker gå lite, ska verkligen bli en underbar sommar så mkt man kan göra!! Kommer säkert bli hon som säger sen " ne mamma nu kan vi väl ändå var lite hemma" :) heheh.. Har ju 1000 saker jag vill göra med min lille sötnos! Nu har man ju anledningar att göra allt det där "barnsliga" som man inte kan göra om man inte ha barn med sig:).. Me like Me like Neheee nu blir det lite tv för min del och sen blir det nog tidig säng som vanligt man blir lite trött när man ha börjat stiga upp vid 7 varje morgon fast stiger upp direkt vid 7 gör vi ju inte precis. Brukar lyfta över henne till min säng sen ligger vi och myser en stund till " The Voice " sen kan man stiga upp:)..







- Bättre tider

Känner mig nog lite gladare idag förhoppningsvis har allting löst sig nu men man vågar inte hoppas för mkt det har man ju verkligen lärt sig.. Man man få försöka hålla god min och inte bara gee upp, problemen löser sig ju inte precis av sig själv.. Nu kan jag iaf vara hemma och det känns väldigt skönt, känns som man har farit runt överallt och de är man lite smått trött på, det är ju trots allt borta bra men hemma bäst! På tal om hemma så har jag ju fått mina väggtext nu " Home Sweet Home" just nu har det verkligen inte varit så men jag hoppas på bättre tider! Man vill ju kunna känna att man trivs i sitt hem och inte behöva ha ångest för att något ska hända hela tiden.. Sara och Madde ska komma på en liten fika om en stund så tänkte försöka få Sara att hjälpa mig att sätta upp väggtexterna, blir säkert snett om jag gör det själv:).. Få sätta ut lite bilder på resultatet sen!

Har faktiskt varit ute och gått en liten runda idag, är ju lite tråkigt att gå här bara eftersom det inte finns några direkta runda så man få typ gå en bit sen vända igen inte särskilt roande man var iaf skönt att komma ut en stund i solen! Har t.om. varit så nyttiga att jag ha gjort lite bacon-sallad idag fast vet inte hur nyttig den var egentligen slank ju ner några ost bitar:) Gott var det iaf! Så svårt att komma på saker att laga till sig själv är ju inte särskilt kul, men äta bör man annars dör man:) Är ju lätt att man hoppar över några mål ibland bara för att man inte känner någon större lust till att äta själv, men gjorde en stor skål med sallad så har till i morgon med:) Nu sitter ju iaf Mika vid bordet också så helt själv äter man ju inte, hon äter ju mer än gärna den lille.. Inatt var hon inte särskilt rolig att tass med, vet inte riktigt vad det var med henne, hon vaknade först vid 2 och ville ha flaska och sen vaknade hon en gång till vid 5, tog en evighet innan jag fick henne att somna igen och sen sov hon typ bara en timme sen tyckte hon det var dags att gå upp! Hoppas det bara var en engångsföretelse, tror man ha blivit bekväm nu när hon ha sovit hela nätterna ett bra tag, så var rätt borta när man var uppe mitt i natten och rumlade.. Hade ju varit lite tråkigt om hon hade börjat komma in en massa andra rutiner nu när man efter lång tid kämpandes fått henne att somna lite tidigare, men får väl se vad som händer i natt.

 sallad a´la Sandra

 
Låt mig prensentera min katt Leo som tar hand om djuren här hemma han tvättar och håller rent dom allihopa med lite tvång :)



Avslutningsvis en bild på min Sockersöta Mika!

 


- jävla hus!!

Blir så förbannad assså!! Jag fattar inte varför det ska dyka upp fel och fel hela tiden!! Ska man aldrig få vara glad?? Neee jag orka inte ens skriva om det!! Det tar bara så på mina krafter så det är helt sjukt.. Så jobbigt är det också att man inte ha någon att dela det med just nu men det är ju som vanligt USchhh säger jag bara! Är så glad att jag ha min lilla solstråle som piggar upp mig och ger mig ny ENERGI att klara mig igenom vardagen, fast ikväll var tösen inte alls på humör antar att hon kände min frustration och att jag var så stressad inombords, så tog nog 1 timme innan hon kom till ro. Hon ligger ju inte precis stilla i sängen, varenda gång man titta på henne så ligger hon på alla möjliga håll och kanter. Igår kväll när vi var hemma hos Sara så låg hon på golvet och kravlade för fullt försökte lyfta på rumpan hela tiden och kämpade för att åla sig fram och det gick faktiskt framåt :). Så är väl en tidsfråga till hon kommer krypandes här på golvet! Fullt med olika framsteg bara på dessa veckorna!

Ikväll tillbringar man kvällen med melodifestivalen som säkert fler människor gör! Vet inte om andra chansen är så späännande men är ju iaf tidsfördriv. Fy vad negativ jag låter men är ju inte precis på humör idag. Kanske inte är rätt dag för att skriva blogg! Läst aftonbladet idag? Blev så irriterad när jag gick in innan på aftonbladet för att läsa kommentarena folk har skrivit, skulle nog inte gjort det en dag som denna. Snacka om att det är människor utan hjärna som sitter och kommentera, dom har ju inte en aning om någonting!! Hur kan folk tycka att det är okej att ligga med sin syster eller bror?? När pappor har sex med sin dotter t.ex. så blir det värsta uppståendelsen kan faktiskt inte tycka det är någon större skillnad?!? Släkt är släkt! Ändå om detta var frivilligt så är det ju rent av sinnesjukt!! Kan man inte hitta någon annan att ha sex med förutom sin syster eller bror så måste man har lite problem.. USCH säger jag bara!!

 Tur att du är så stark vännen är grymt imponerad av dig, du vet ju att vi finns här och ta hand om dig och hjälper dig med vad som helst!! ♥

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6730054.ab

neeemeeen nu gick spelmännen vidare?!? vad är detta?? hur röstar svenska folket egentligen?
Hahahah det är nästan så att jag skratta åt mig själv så dryg och tråkig attityd jag har!! Kanske snart är dags för mig att krypa till kojs och se ifall jag vaknar upp lite gladare.........

Var ju på babysimmet igår, hon tycker verkligen det är så roligt! Så fort hon kommer i vattnet så börjar hon plaska med händerna :) Märks faktiskt skillnad mot första gången hon var där. Tror absolut det är nyttigt för vattenvanan sen i framtiden och just nu är hon ju absolut inte rädd för vatten iaf:) Nästa gång ska vi "dyka" med dom, känns lite läskigt men det går nog jätte bra. Hon är ju så duktig!

   

Nee nu ska jag dricka massa läsk och stoppa i mig en massa chips och inte alls tänka på mina kärleksfamntag!!

 

Tack för igår Sara, så underbart att man har sådana vänner som ställer upp mer än vad dom behöver! Love you!


- telefonen i örat

Nu har man suttit och ringt en massa samtal, var tvungen att ringa till barnomsorgen och höra när man få reda på detta med dagisplats o.sv. behöver ju veta är ju redan dags att planera för att börja jobba igen så måste ha lite koll på läget. Blir ju lite problem om det inte skulle finnas någon plats för Mika på nattis dagiset, men det verkade inte alls vara några problem, dom försökte pussla ihop så gott det går. Kommer ju bli lite konstigt när Johannes är hemma 2 veckor då blir det ju inte att hon är där speciellt mkt så kommer ju bli lite hopp men det får ju lösa sig i den mån det går. Sen ringde jag chefen på jobbet och hörde ifall jag kunde jobba lite strö dagar nu innan man börjar helt, helst för att kunna spara lite föräldra dagar finns säkert tillfällen i framtiden då man kan vara i behov av dom. Plus att en extra slant i bössan är ju aldrig fel man blir ju inte precis rik av att vara mamma ledig men man får ju kärlek i utbyte istället och det kan man ju leva betydligt längre på:) Annars idag har jag fördrivit tiden genom att ta lite foto på mig och Mika så nu har man ett x-antal kort att framkalla igen. Hade tänkt och byta ut lite kort här på bloggen, så ha gjort lite svart-vita kort som ska ligga på framsidan. Snälla Sussi ska hjälpa mig igen jag förstår ju verkligen inte hur man gör, hade varit roligt om man hade kunnat vara lite mer teknisk ibland!

Blir så lycklig när jag titta på bilderna! Är så glad att jag ha fått en så oehört fin och frisk dotter! Hon är så underbar!! Obeskrivligt hur mycket detta liv betyder för mig!

Idag har det redan gått en vecka sedan Johannes åkte, känner mig faktiskt betydligt starkare denna gången har inte kännts alls lika tungt som dom andra gångerna kan ju hoppas att det blir börja bli bättre! Kanske bero på att det börja bli lite ljusare ute och att våren förhoppningsvis är på gång nu, då brukar man genast fyllas på med energi igen. Nu har det lilla livet vaknat låg där inne och pratade i sängen sen möts man av ett stort leende när man titta på henne:) Det ger en också väldigt mycket energi:) Skrev ju igår att hon inte gör mkt annat än äter och det har gett sin utdelning kan jag tala om, mamma hade beställt lite kläder till henne från H.M och tänkte ju det att 74 måste ju passa det var ju inte länge sen hon började ha det men ack så fel man hade. Visst hon kan ju ha det men det är precis, dröjer inte länge tills hon växer ut det så hade nog varit lika bra med 80. Planen var ju att hon skulle kunna ha det nu i vår och sommar men ska hon äta sådana mängder så vet i tusan:)) Glupsk som sin Far!




Var hos Ida en runda igår kväll och hon bara växer och växer! Det är ju bara 14 dagar kvar tills hon ska ha en liten bebis men tror garanterat att den kommer komma ut tidigare! Så roligt att sina nära vänner börja skaffa smått dom också. Vet att jag skrev det för länge sedan att jag tyckte även det var dags för dom att föröka sig och det ha då verkligen gett utdelning! :) Lilla Helena bara växer hon också så mysigt att se! Blir bara 1 år mellan våra barn eftersom den lille också ska komma till världen i augusti:) Så det är helt godkänt! :) Så detta året är det hennes tur att gå med den store magen mitt i sommaren det är jag då inte ett dugg avundsjuk på:) Har sagt att när vi ska ha nr 2 så ska det planeras så jag få gå över vintern istället. Vet att vi fick köpa en fläkt förra året, och den var då min bästa vän, hade nog dött av värmeslag annars:) Det är då inte bara en dans på rosor att vara gravid det har man få verkligen fått känna på! Nehe nu börjar det bli lunchdags för det lille livet!


Hann inte riktigt fånga henne när hon vinkade men nästan :)

Måste bara visa Idas fina mage, har fått tillåtelse :)

  

Ser precis ut som jag gjorde så måste vara en flicka där inne, men det får vi ju snart se!♥


- Tidig morgon

Ja nu har man varit uppe sen klockan 7 min lille tös har vänt på dygnet fast det är egentligen ingen nackdel eftersom hon nu äntligen har lärt sig somna tidigt på kvällen istället. Somnar ungefär vid 7-8 tiden och det är väldigt skönt att få en liten stund för sig själv på kvällen, hon håller ju nästan sig vaken hela dagen annars är väl nu på förmiddagen hon kan sova ca. 1 1/2 timme, gått väldigt snabbt från att sova flera timmar om dagen. Hon ändras verkligen hela tiden så roligt att följa allt som händer. Hon är full fart annars och är väldigt nöjd men så fort hon blir lite hungrig så blir hon väldigt gnällig, har verkligen fått en liten glupsk unge tycker hon äter hela tiden:) men det är väl klart annars växer man ju inte! Hennes matschema ändras konstant hela tiden men nu kan det väl ungefär se ut såhär:

7-8 Välling/gröt
10-11 gröt/välling-babysmörgås
11-13 Sova
12-13 Middag Matpure och fruktpure till efterrätt
15- Rån, välling, frukt lite gott och blandat!
17 gröt
19 Godnatt välling


Kanske inte är så mkt ändå men känns som man gör mat dygnet runt:) Tycker verkligen det finns dåligt med olika recept på barnmat, har kollat överallt. Funderar om jag ska beställa boken "Alternativ Barnmat", tycker det är så svårt har inte så mkt fantasi sen är det svårt exakt att veta vad hon få äta och inte står ju olika saker överallt. Gjorde lite makaroner och köttfärsröra innan, det vet jag att hon tycker om iaf:)


Igår var vi en runda ute hos "gammel" moster :), ännu en gång lyckades jag stoppa i mig en semla ska jag vara ärlig har jag redan tappat räkningen. Snart få det vara ett stop på det här gottee suget, hur ska jag kunna få motivation?? jag kan ha det några dagar men sen ger jag upp direkt när jag se kakfatet :P Blir väldigt imponerad på dig Sussi som klarar av det :).. En guld stjärna till dig! En annan får väl sitta här lite lönnfet :D när man är så matglad som jag!.. Tillbaka till besöket hos moster, hon plockade fram en massa gamla leksaker så Mika var i ett paradis var länge sen hon var så tyst som hon var när hon låg där med alla dessa grejer! Var nog himmelriket:)
Fick även lite kläder som Fanny och Frida hade haft när dom var mindre var i jätte fint skick så dom kommer nog bli väl använda.





Hon är så söt när hon lägger sig som en säl med både armar och ben i luften har ingen aning varför men hon ser väldigt hjälplös ut:)

Varning för bus=)

 - Jag ser något intressant

 - Nu ska vi stänga av tvn så ja kan få lite uppmärkssamhet

 - men mamma jag som är så söt, jag ha inte gjort något:D



Jaha solen tittar fram idag också, får nog bege mig ut en runda idag här inne kan man ju inte sitta hela dagarna. Blir ju inte annat än trött när man inte få någon friskluft. Får hoppas det är våren som lurar runt hörnet så man kan börja tillbringa mer och mer tid ute! Längtar verkligen så efter värmen så man kan hitta på lite mer saker nu känns det som man har helt slut på fantasi. Neee om man ska göra lite nytta innan tösabiten vaknar!


-Ja här är jag igen

Är verkligen fullt upp hela tiden, jag hinner knappt få ordning på allt innan det händer saker igen. Detta året har inte börjat bra, jag hoppas verkligen det vänder snart för hur många ggr ska man orka resa sig på benen igen. Men det är bara att ta tjuren i hornen och börja om på ny kula igen, kan inte bara gräva ner mig det blir jag ju inte precis lyckligare av! Antar att saker bara händer ibland bara för att det ska! Det är bara att förstå att jag inte klara ut att ha allt detta som är runt omkring mig, det är helt enkelt för mkt med ett hus, ändå om det bara handlar om 2 veckor jag är själv så händer det ju alltid något under den perioden! Kändes så bra när vi tog beslutet att flytta till huset men har nog aldrig haft så mycket otur sen vi flyttade så som det känns nu blir det nog att flytta till våren! Det känns väldigt tråkigt men vill inte behöva känna alla dessa MÅSTEN hela tiden jag hinner ju knappt med att tänka, jag missar ju och glömmer saker hela tiden bara för det är så mkt och jag orka inte ha det så längre mina krafter börja verkligen försvinna känner hur mitt tålamod tryter.Vill vara som jag var innan, kunna känna mig lugn och ha lite kontroll på livet. Helst för Mikas Skull!

Från det ena till det andra min lille Ängel bara växer och växer hon är ju 6 månader nu det är otroligt! Nu händer det ju verkligen saker hela tiden också, bara på denna veckan har hon lärt sig att "Nästan" Sitta själv, ställt sig i krypläge, vinkat och fått upp sina 2 små tänder.:).. Så nu är det bara en tidsfråga tills hon börjar riva ner allt man har där hemma. Dags att sätta mammas tålamod på prov:D Har faktiskt mitt i all röra börjat fixa och trixa med alla kort jag framkallat, tog ju svart vita på hennes fötter,händer m.m och skulle sätta in en fin ram jag köpte på ikea men självklart så tog jag sönder glaset så det blev ingenting med det. Så får köpa mig en ny ram men inhandlade mig iaf ett fotoalbum där jag ha klistrat in lite bilder och skriver det som en berättelse :) Allt som jag har kan ju faktiskt kännas som en Saga ibland, är ju så fruktansvärt lyckligt lottad som har en sådan fin familj, det får man tänka om och om och om igen när man känner att allt bara är besvärligt.

Jag tänkte man skulle ta sig ut idag solen lyser ju för fullt fast när jag gick ut på balkongen tyckte jag allt det kändes som en storm där ute, men hade behövt lite frisk luft och även för att få väck denna grav. mage som bestämt sig för att stanna kvar! Förstår inte det jag som verkligen tänker på vad jag stoppar i mig hahahah Eller inte tror mitt hälsosamma liv slutade direkt när Mika kom ut :) Vet inte hur många ggr jag tänkt att jag ska börja röra på mig men kommer verkligen inte längre än så, dessa kärleksfamntag hade varit trevligt att ha bort till sommarsäsongen BEACH 2010 som dom precis sa på radion :D

2 veckor av sommaren ska ju tillbringas på Gran Canaria :) Få ta mer om det en annan dag!

  

 

 

Var när vi var på äventyrsbadet med kusinerna, Mika var lite trött efter dagen som syns på sista bilden:D! 

  
 
Hade en liten utkväll med Anita förra helgen, Var väldans trevligt :D Kändes som på högstadiet för en liten stund :).. Mångaa gooa skratt den kvällen!

 
Hade velat ändra bakgrundsfärg på bloggen är det någon som vet hur man gör? Undrar otekniska Sandra:)


RSS 2.0